Мика Зайкова към депутати: Срам ме е от вас!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Дами и господа, срам ме е от вас!“, с тези думи започна изказването на най-възрастният народен представител – Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която се включи в дискусията за отпадане на ограниченията в броя на избирателните секции извън ЕС, предаде bTV.

Сред доводите „против“, лансирани включително от БСП, е твърдението, че така Турция ще може да влияе на политическите процеси у нас. „По-малко българи ли са хората, които живеят в Турция, в Израел, в Америка? Защо 2 милиона са навън – защото не можеха да си намерят място и не можеха да си изхранят семействата. Ние сме тези, които трябва да създадем условия тези синове, братя и сестри да се върнат. Задайте си въпроса не кому плащат данъци, а защо са навън!“, призова Зайкова.

Тя се обърна специално към БСП, като определи изказванията на Велизар Енчев от парламентарната група като дискриминационни:„Утре ще забраните на българските евреи да гласуват!“.

Тома Биков от ГЕРБ-СДС репликира на Зайкова: „Аз съм съгласен, че всеки е българин, независимо къде живее. Но и тези, които живеят в България са българи. Ние, които останахме тук не направихме малко. Тази държава, г-жо Зайкова, се развива в правилната посока. Може да има забележки и кусури, но тя е много по-добре, отколкото през 1990, 1997 или 2007 г.“ Според него тези, които са останали у нас не са втора категория хора и от коалицията отговарят за действията си предимно пред тези, които работят и живеят в България.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар