Мика Зайкова: Страшно е – навсякъде се краде!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това е срам за България- така Мика Зайкова от „Има такъв народ“ коментира скандала със санкциите по закона „Магнитски“ за български бизнесмени.

„Това са бизнесмените, които са се опитвали да получат по нерегламентиран начин поръчки и да развият своя бизнес. Интересно е кой стои отсреща, кой е взел огромните пари, за да могат тези хора да работят. И двете страни са виновни, но да напомня на г-н Пеевски, че решенията по закона „Магнитски“ не подлежат на съдебен контрол, така че неговите адвокати просто няма какво да правят в САЩ. Това е свършен факт, защото преди да вземат решение, минава през много инстанции“, отбеляза Мика Зайкова в предаването „Лице в лице“.

Според нея, някакво решение, което да свали този срам от България, е невъзможно към днешна дата.

„Основната причина България да бъде бедна е защото не идват инвестиции или идват много малко“, каза тя. Това според нея се случва, защото няма реформи, няма върховенство на закона. „Тези, които искат да вложат пари тука, искат да са спокойни и ако случайно възникне проблем, да има съдебна система, на която да отидат да се оплачат и проблемът да бъде решен“, обясни Мика Зайкова.

„Не че в другите страни няма корупция. Ако погледнем една Ирландия е с нивото на България, когато влиза в ЕС. На всякъде се краде, навсякъде има такива неща, но огромните пари, които изсипа ЕС от предприсъединителните фондове от 2014 г. и да сега тези пари не се оползотвориха ефективно. Просто се ограбиха, а частта, която беше вложена, беше вложена неефективно и резултатите са на лице“, посочи Мика Зайкова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар