Мила Роберт, която бе обвинена, че е поругала българския трибагреник се извини – Лайфстайл

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мила Роберт, която бе обвинена, че е поругала българския трибагреник по време на Sofia Pride този уикенд даде своята гледна точка по случая и се извини, видя Plovdiv24.bg.

Публикуваме цялата й позиция, която тя сподели в инстаграм профила си:

“България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на София Прайд и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това, че имат нашата подкрепа и разбиране и да привлече вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората. Те са български граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи.

Хиляди млади и талантливи хора емигрират всяка година, защото не се чувстват в безопасност тук и това е проблем, за който трябва да говорим. Ако обидите и заплахите към мен са цената, която трябва да платя за това, че привлякох внимание към тази важна за обществото тема, то съм готова да я платя. Нека сме наясно, че има хора, които живеят с обиди и заплахи всеки ден.

Нека говорим затова – защо в България хомофобията е толкова разпространена? Защо отказваме да приемем “различните”, които са сьщо толкова хора, колкото и “нормалните”? Аз обичам България, живея и работя тук, въпреки агресията. Вярвам, че сме на тази земя, за да си прощаваме.

Затова искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на София Прайд. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад – бих я сгънала прилежно”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар