Зеленски се подигра с американските сенатри. Те са скандализирани

Милена Върбанова: ЗЕЛЕНСКИ КАТО ШИКЪЛГРУБЕР

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сайтът Критично.бг първи обърна внимание на едно скандално световно събитие, за което ден по-късно всички български медии се надпреварваха да ни информират. Става дума за „секретния брифинг“ в Американския Конгрес, на който, чрез видео-връзка, украинският президент Зеленски щял да се обърне към сенаторите, за да ги убеди да гласуват поредния транш от помощи за страната му, този път в размер на 61 милиарда долара.

Оставям настрана „секретността“ на срещата, за която научи цял свят – бомбата, разтърсила Сената, бе взривена от самия Зеленски, който не само не се появи, но дори не се извини на спонсорите си, задето им върза тенекия. Те бяха принудени с половин уста да мърморят някакви скалъпени измислици, че г-н Зеленски в последната секунда бил възпрепятстван поради нетърпящи отлагане ангажименти.

Зеленски се подигра с американските сенатри. Те са скандализирани

Представете си що за конфуз! Американските сенатори стърчат с увиснали ченета в очакване да се вдигне завесата и главният герой да изпълни ролята си – а вместо това той ги праща за зелен хайвер, показва им среден пръст от бункера си и се залива в неистов наркотичен смях, задето е успял да ги унизи.

Можеше ли да се очаква подобно поведение от галеника на американката управляваща върхушка Зеленски? Разбира се – той е шут по природа и комик по професия – което значи, че е непредсказум.

Милена Върбанова, историк

През последните две години свикна да бъде ужасното дете – enfant terrible – на западната политика, да се тръшка, да се мята, да врещи и да получава всички играчки, които си пожелае. Разиграваше клоунадите си пред препълнени зали и винаги бе извикван на бис. Той е манипулатор, измамник, крадец, терорист, фашист, но на първо място е комедиант и не може да живее без аплодисменти.

В него има огромна доза инфантилност, която поражда особен род показна, циркова мегаломания – обича да се съгласяват с него, да му ръкопляскат, да го посрещат в шпалир, да го славословят, да го дундуркат. Държи да бъде обсипван със суперлативи, да бъде целуван и прегръщан от урсули, макрони, борисджонсъни, блинкени. Да крачи до Байдън и дори да припка пред Байдън. Харесва му – по израза на Смирненски – „министри, царе и придворни кокетки“ да се умилкват около него. В периода на управлението си и най-вече на войната, той стана мултимилиардер.

Олена Зеленска, първа дама на Украйна

Подарява вили за милиони на тъща си и уникални бижута на Олена – и, въпреки че за себе е оставил само една зелена тениска, претендира, естествено, да бъде приет като равен в клуба на свръхбогатите, с всички произтичащи от това почести.

„Най-значимият лидер, най-влиятелният евреин в днешната епоха“ и прочие. Нисичкият клоун Зеля бе превърнат във великан от ласкателите, на които бе необходим и самият той си въобрази, че главата му се издига над облаците. Президентът-Слънце.

Нарцисизмът на Зеленски е съизмерим с тоя на Хитлер. Неслучайно често ги рисуват един до друг. Има нещо общо дори в продраните им, кресливи гласове. Това са естрадни диктатори от куклена постановка. Те не могат да говорят спокойно, те надвикват събеседника си. За сравнение – чуйте тихия глас на Сталин.

Зеленски по време на актьорската си кариера

Как след толкова възхищения и аплаузи Зеленски може да бъде принуден да влезе в ролята на черната овца? Гласовете, които искат да хвърлят върху него цялата вина за оглушителния провал на американската политика в Украйна, стават все по-гръмки и той, макар и затворен в бункера си, ясно ги долавя. Той е звяр в клетка, неговите подчинени, генералите, сътрапезниците, наркоманите, с които довчера делеше кокаина и опиума на славата и които трепереха от него, днес го държат едва ли не в плен. Физиономиите на „западните му приятели“, които се редяха на опашка за визита в Киев, стават все по-осъдителни и леденостудени. Зеля вече е наясно каква роля искат да му натресат – ролята на отрицателния герой. Който по някакъв начин трябва да напусне сцената. Въпросът е какъв начин на „напускане“ са му отредили режисьорите.

Какво всъщност очакваха американските сенатори от видеоконферентната връзка със Зеленски? Една трагична тирада? Унизителни хленчове за помощ, която при задаващото се неминуемо поражение, е вече ненужна? Молба за последна милостиня, която почти сигурно няма да бъде удовлетворена? Републиканците този път щяха да смачкат дребния зелен палячо, да го наврат там, където му е мястото. Всички тези, които в последните две години едва го търпяха, но бяха принудени да си държат езика зад зъбите, щяха да го разкъсат, да го анихилират с омразата си. Демократите, които го бяха осиновили, нямаше до го защитят.

Най-вероятно „секретният брифинг“ е бил замислен като „последното явяване“, лебедовата песен на Зеленски на световната сцена. И трябваше да се превърне в публично порицание за крадеца, който изхарчи напразно милиардите на САЩ и ЕС, продаде оръжие на терористите, а останалото мушна в собствения си джоб. В смисъл – Америка е образец на справедливост – ето как се държим с тоя, който злоупотреби с нашето доверие!

Е, Зеля не им достави удоволствието да го видят в ролята на „изгой“. И на напердашено дете. Той е комик, трагедиите не са неговото амплоа. Не е свикнал да се оправдава – а и пред кого? Пред истинските унищожители на Украйна, пред своите работодатели, чието вярно оръдие беше до днес? Явяването на Зеленски на пародийния „секретен брифинг“ бе напълно безсмислено и той с право прати по дяволите американските сенатори. И без това те са само парадни марионетки, от тях не зависи нищо.

Смятам дори, че неявяването на Зеленски е било договорено от организаторите. Било е част от програмата.

Каква ще бъде по-натъшната съдба на палячото, станал цар на Покрайнината? Аз съм сигурна, че няма да го сполети нищо зло. Той всъщност съвестно изпълни плана на дълбоката държава – един милион убити и осакатени украинци и стотици хиляди жертви от руска страна. Много пъти съм писала, че на сатанистите не са им нужни победи на бойното поле, а погубени човешки животи – за предпочитане славянски – пролята кръв и разрушения. Жертвоприношения. Е, Зеля отлично се справи с тази задача. Както и Нетаняху в Палестина. Ционистите, които управляват света, не преследват своите хора. Няма да ги обявят за военнопрестъпници, няма да ги обвинят в геноцид, няма да издадат международна заповед за арестуването им. Напротив, ще ги пратят в пенсия на някой райски остров в Тихия океан. Най-лошото, което може да им се случи, е да ги скрият, обявявайки ги за мъртви – като Багдади или Епщайн.

Или като …Ами да – като г-н Шикългрубер.

КритичноБГ може и да не споделя част от позициите на автора


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар