Кирил Петков

МИЛИОНИ БАКТЕРИИ ЩЕ УМРАТ: НАП гледа под лупа пробиотика на Кирил Петков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новият шеф на НАП Борис Михайлов е разпоредил щателна проверка на фирмите за пробиотици на Кирил Петков и еко-био сладкарница „Амели“ на съпругата на Петков Линда в центъра на София, пише Plovdiv-Online.

„ПроВиотик“-ът ще е обект на масирана инспекция заради съмнения за злоупотреби с европейски средства, твърди медията, изпратила сигнал до Лаура Кьовеши още през март тази година срещу фирмата.

Данъчните ще се фокусират върху отчетите на компанията, платените данъци и върху получените 381 187 лв. по „Процедура BG16RFOP002-1.002 Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ от страна на компанията.

Сумата е от еврофондове и е отпусната за иновативна разработка на провиотик за деца, като обаче такъв съществува отдавна и няма никаква причина да бъде финансиран с парите на европейските данъкоплатци като иновативен продукт.

По данни на пловдивските колеги специалистите, наети от Петков по проекта, са използвали същите формули и бактерии за разработката на пробиотика за възрастни, а дозата за деца механично просто е била намалена като брой бактерии на поле.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар