Минеков: Вероятно г-н Борисов по някакъв начин изключително е свързан с културата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният министър на културата Велислав Минеков направи ироничен коментар относно ползването от ГЕРБ на офиси в НДК.

 

“Вероятно г-н Борисов по някакъв начин изключително е свързан с културата. Вероятно изпитва изключителна любов към операта, към симфоничните оркестри. Желае Бах, Шуман.

И точно поради това му отношение са дали два етажа на партията майка. Аз в момента разследвам точно да разбера какво се е случило, какъв вид собственост е, кой е взел това нещастно решение. Но ако превърнем НДК в партиен дом там ще се съберат всички партии. Интересно, че е само една. Явно, че тук има някакво насилие и че това се е случило по времето на тази партия. Всъщност те са си харесали това място и са си го избрали и са влезли вътре. Това е цинично”, каза Минеков в предаването “Студио Хъ” по “7/8 ТВ”.

“Относно Ларгото – има тежки нарушения, които са ясни. Съдът първо трябва да се изкаже, не знам дали е корупция, съдът да каже. Вътре виждам два варианта на усвояване – едните са една безпардонна корупция, която е видима и ясна, а другите спадат към законна корупция, хахаха. В тази законната корупция усвояването е героично. Бутафориите като Ларгото, Яйлата, са много видими и ясни като изпълнения и посегателство. Горе-долу същото е и в този странен Квадрат, който не е и 500. Дотук сметнахме, че са изгоряли 33 милиона. Много са нещата. Днес само списъка, който прилагам като усвояване на средства, е ужасяващ. Скоро ще дам нова пресконференция”, заяви още той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар