Минеков: Министерството на културата държи да направи публични всички последващи действия за Ларгото

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на културата коментира една важна за София тема. “Във връзка с ремонта на столичното Ларго, стигнал и до ОЛАФ, Министерството на културата държим да направи публични всички последващи действия по казуса”. Това написа в социалната мрежа проф. Велислав Минеков. 

 

 

В поста си в личния си профил във фейсбук той посочва, че подопечното му ведомство е изпратило преведен доклада на ОЛАФ на Върховната касационна прокуратура на 17 юни.  “Върховна касационна прокуратура бе сезирана по наша инициатива, като Министерство на културата изрично изиска да бъде уведомено за хода на разследването”, пише Минеков.

“В Министерството на културата е получено писмо от Главна Дирекция национална полиция на МВР във връзка с провеждано следствие. На него бе отговорено в срок, предоставена е цялата изискуема и налична информация, касаеща провежданата от тях проверка”, допълва министърът, цитиран от Noini.bg.

Ведомството е изпратило писмо и до Управляващия орган на ОППР с възражения по основателността и размера на финансовата корекция. То по никакъв начин не оспорва констатациите на ОЛАФ, а само финансовите корекции, които биха нанесли сериозни загуби на България. В същото време, ако не възразим, аз мога да бъде упрекнат от прокуратурата, че не съм защитил държавния интерес и поради това ще връщаме средства.

“Министерството на културата държи цялата истина да излезе наяве, но същевременно не може да си позволи изискваните финансови санкции. Това ще бъде пагубно за ведомството и за културата като цяло”, пише още Минеков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар