Министерски съвет, мислите ли какво правите въобще?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерски съвет на Република България закриват съществуващото фасадно осветление.

Нека познаем – монтирани са през деня и на никоя държавническа глава не ѝ е хрумнало, че нощем ще има проблем?

Как да разбираме това изпълнение – като арт инсталация-метафора за работа на парче, без мисъл и с трагикомични резултати, дори на най-високите нива на държавното управление?

София има огромен проблем с фасадното осветление.

Фасадите дори на най-значимите държавни сгради около Ларгото са осеяни с климатици, а осветлението е недостатъчно, разноцветно и не постига търсения ефект. Твърде често то не се поддържа и не работи, а много красиви сгради в центъра изобщо нямат поставено фасадно осветление.

В резултат на тази немарливост, обществено значими сгради, символи на София, през нощта тънат в мрак, а през деня се „любуваме“ на архитектурни елементи тип климатик. Тук е мястото да припомним и че куполите на Антична Сердика трябваше да светят нощно време, но получихме тъмно, безидейно и пусто пространство.

Всичко това е доказателство за крайно безотговорно отношение към града, неговата визия и памет.

Настояваме гл. арх. Здравко Здравков да започне да изпълнява обещанията си за премахване на климатиците по фасадите на значимите обществени сгради, а Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, да координира усилията на Столичната община и държавните институции за поставяне на естетически издържано, обмислено и синхронизирано със съседните сгради, фасадно осветление.

Разчитаме и че тези нови климатици ще бъдат премахнати. София продължава да е сред най-тъмните европейски столици, а с нехайството си, институциите поругават паметта на града и създават усещането, че живеем в хаотична столица от Третия свят.

Източник: „Спаси София“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар