Министерството на здравеопазването обявява конкурс за детска рисунка на тема ваксини – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на здравеопазването, с подкрепата на УНИЦЕФ България, на 1 април, но съвсем не на шега, стартираха информационна кампания за ползата от ваксините. 

В рамките на кампанията бе обявен и конкурс за детска рисунка на тема ваксини. Председател на журито е художникът Неда Малчева.

Участниците в конкурса ще бъдат разделени в три възрастови категории от I до IV клас, от V до VII клас и от VIII до XII клас. Творбите могат да бъдат изпращани в срок до 15 май на имейл адрес: [email protected] или чрез Български пощи на адрес пл. Света Неделя 5 до Пресцентър на Министерство на здравеопазването.

Победителите в трите възрастови групи ще бъдат класирани на I-во, II-ро и III-то място, като за тях са предвидени и награди. Те ще бъдат обявени в Деня на детето – 1 юни на Фейсбук страниците на Министерство на здравеопазването и Плюс мен.

Целта на инициативата, която преминава под шапката на Специализирания сайт на МЗ за имунизациите в България “Плюс мен”, е да покаже колко важно е да бъдем ваксинирани, за да защитим себе си и околните от редица заболявания.

Всяка година, в последната седмица на месец април, Световната здравна организация отбелязва Световната имунизационна седмица. Тази година, между 21 и 27 април, Европейският регион на СЗО за пореден път отбелязва Европейската имунизационна седмица, която ще премине под мотото “Да защитим поколенията!”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар