Министерството на земеделието избра студент за съветник на министъра

Министерството на земеделието избра студент за съветник на министъра

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерство на земеделието избра Десислава Бонева за съветник в политическия кабинет. Тя е докторант към катедра “Фитопатология”, с научна специалност “Растителна защита” в Аграрния университет в Пловдив.

Десислава Бонева бе избрана за пълноправен член в екипа на министър Явор Гечев след проведен конкурс.Семейството на Бонева се занимава със зърнопроизводство повече от 30 години. От малка е част от аграрния бизнес и съпътстващите го проблеми.


Студентката притежава сертификат за стаж по програмата “Молекулярна характеристика на вирусните заболявания, причинени от фитоплазмени гъбички” към Erasmus+ и e наградена за “Студент на годината 2020” към Аграрен университет за високи постижения в образованието и личностното развитие в категория “Аграрни науки и ветеринарна медицина”.

В конкурса взеха участие повече от 20 студенти. Участниците бяха от различни висши учебни заведения, сред които Лесотехническия университет, Тракийски университет, Университет за национално и световно стопанство (УНСС) и от Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията “Никола Пушкаров”.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар