Министерството на отбраната е с нова страница във Фейсбук след хакерска атака

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фейсбук страницата на Министерството на отбраната Bulgarian Armed Forces е компрометирана от хакерска атака, съобщиха от пресцентъра на ведомството. 

Тъй като е възможно в профила да се появят материали, за които министерството не носи отговорност, часове след атаката от ведомството обявиха, че имат нова официална страница. Тя се казва Ministry of Defence. Bulgarian Armed Forces. 

Междувременно се работи по възстановяване защитата на другия профил, както и са предприети процедури за преодоляване на последствията, информират от ведомството.

През април 2018 г. хакери компрометираха сайта на министър-председателя Бойко Борисов. От платформата, направила уебсайта му, предупредиха тогава всеки да внимава при опит да свали информация. 

В началото на същата година имаше хакерска атака и срещу профила на президента Румен Радев във “Фейсбук”. Тогава бе установено проникване в профила, след като предишната нощ се появила нерагламентирана публикация на турски език и с препратка към турски сайт за бързи кредити. Контролът над профила във Фейсбук бе установен часове по-късно.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар