Министърът на икономиката: Ще успеем да задържим поносима цена на газа – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Ще успеем да задържим цената на микса на газа в рамките, които бизнесът ни постави. Количествата са осигурени. Интерконекторът с Гърция идва в правилния момент. Някои от предприятията ще минат на други алтернативни горива, защото ще им бъде по-изгодно. Газ ще има и тя ще е на добра цена, така че бизнесът да е конкурентен и да оцелее“, заяви в „Денят започва“ служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

Според него няма да има нужда от таван на цената на газа. По думите на Никола Стоянов се очаква сериозно развитие на инвестициите, интересът в сферата е огромен поради пандемията и войната в Украйна, както и цялостното притеснение в Европа по енергийните теми.България стои стабилно, поясни Никола Стоянов и допълни, че се очаква потвърждение до края на следващия месец за нови инвестиции за близо 100 милиона евро.


„Ще продължи подпомагането за електричеството. Това ще се отрази успокояващо и на цените на хранителните продукти. Успяваме да овладеем цените на енергоносителите. Страната ни има механизми как да влияе на пазара на горива на едро. Обсъждат се различни варианти за подпомагане на бизнеса“, добави Никола Стоянов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар