Министърът на кулутрата: Довиждане господин Кошулков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Довижадане господин Кошлуков”. Това е написал в личния профил министърът на културата Велислав Мниеков. Вероятно става дума за  генералния директор на БНТ Емил Кошулков, който влезе в  задочен спор с Минеков.

До напрежението  между двамата се стигна, след като миналата седмица БНТ, заедно с другите две национални, частни телевизии, прекъсна редовнитa си програмa, за да предава извънредния брифинг на ГЕРБ, посветен на информацията за подслушване преди изборите политици. По този повод Минков заяви:

 

“Струва ми се, че се натрупват явления, които могат да ме предизвикат да предизвикам оставката на господин Кошлуков”.

 

По негови думи, тъй като БНТ и БНР са част от системата за национална сигурност, прекъсването на редовните им програми е необходимо само при извънредни ситуации.

 

По-късно той изпрати писма до Съвета за електронни медии и генералния директор на БНТ Емил Кошлуков с въпроси, свързани с решението за излъчването на извънредния брифинг на ГЕРБ.

В отговор  УС на БНТ ззаявиха, че телевизията е “подложена на безпрецедентна атака” и че с думите си Минеков е обвинил журналистите в “нарушение на закона, в евентуално престъпление и в застрашаване на националната сигурност“.

 

“Заплахи към журналисти е имало и преди в България, министри са си позволявали да отправят нападки и закани. Никога обаче журналисти не са били приравнявани с престъпници”, пишат още от УС.

 

 

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар