Министърът на туризма Евтим Милошев проведе среща с Асоциация на екскурзоводите в България – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на туризма Евтим Милошев проведе среща с Асоциация на екскурзоводите в България, Сдружение “Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България”, Сдружение “Съюз на екскурзоводите в България” и Югоизточен съюз на екскурзоводите “Ваня Райчева”.

“Готовността за летния сезон е мой основен приоритет. Само допреди няколко дни бях на Ваше място и знам колко е важно бизнесът да бъде чут от институциите. Затова в мое лице имате човек, който ще бъде полезен за туристическия сектор”, заяви министър Милошев по време на срещата.

Представителите на екскурзоводите представиха актуалните пред тях проблеми, но като най-наболели изтъкнаха сивия сектор в бранша и липсата на адекватна инфраструктура, която да подпомага развитието на туристическата услуга. “Липсват ни туристически центрове, защото това е връзката между екскурзоводите и туристите. Належащо е да бъде създадена и туристическа полиция, защото без нея нашият труд е безсмислен”, подчерта Ива Докова от Асоциацията на екскурзоводите в България.

От сектора подчертаха недостатъчните, а на места неточни указателни табели, която показват местоположението на туристическите обекти. “На места липсват указателни табели, понякога те са с грешна идентификация, срещаме и големи затруднения със санитарните възли в цялата страна. Искаме туристи, а когато те дойдат, се сблъскваме с проблеми от това естество”, каза Любомир Попйорданов – председател на Управителния съвет на Сдружение “Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България”.

Екскурзоводите у нас поискаха съдействие от министър Милошев и относно възможността за по-голяма контролна дейност за борба с нелоялната конкуренция в сектора и изразиха своята подкрепа и кредит на доверие към него.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар