Министърът на ЧСИ-тата с €15 милиона в Люксембург, омъжи дъщеря си в дворец в Монако…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Георги Дичев – шеф на Камарата на частните съдебни изпълнители (обича сам да се нарича “министър на ЧСИ-тата”) е един от българите, разкрити в аферата със скритите пари в Люксембург.

 

Той има 15 милиона евро в сметки в офшорния оазис, ползван основно от корумпирани политици и престъпници.
Припомняме, група от Европейски журналисти направи разследване, и установи офшорни сметки на политически лица в банките на херцогството. Отнасят се до политици от целия ЕС. Съобщено бе, че български граждани притежават около 1 милиард евро там.

Преди седмица излезе първото име – това на сина на бившия председател на Върховния съд – Константин Пенчев. Сега изгрява втора забогатяла “супер-калинка” от ГЕРБ.

ЧСИ-тата са узаконена по времето на Борисов бившата каста на рекетьорите от 90-те. Вече събират дългове и всякакви пари (дори недължими) напълно законно, нямат нужда нито от боксьори, нито от бухалки. Обикновено терорът е пълен, защото за повод винаги се ползва някакъв малък дълг (примерно 50 лв. за телефон), и след това го одрусват с 10 пъти повече такси. Целта очевидно не са 50-те, а 450-те лева. И никога не се дава възможност за доброволно изпълнение, направо се начисляват таксите. А Бойко е гарантирал пълна необжалваемост на тези действия, ЧСИ-тата са по-недосегаеми от мутрите през 90-те.

Целият народ е пропищял от тях, а вече им прехвърлят и събирането на данъци, въпреки че същият този народ плаща щедри заплати на държавни служители да правят същото.

Разследването на еврожурналистите установи и един интересен разход.

Преди 2 месеца Дичев е оженил дъщеря си. Това е станало в Монако, а церемонията е била в един от дворците на принца, който той отдава точно за подобни цели. Наемането му за 1 ден обаче струва 1,3 милиона евро. Женитбата се осъществява от кардинал, а после има обиколка с луксозната яхта на принца, както и снимка на младоженците с него.
Като ти е дадено да скубеш беззащитен народ, какво са тия пари…

 

Източник: https://write.as/4udoslav/minist-r-t-na-chsi-tata-s-eu15-miliona-v-liuksemburg-om-zhi-d-shcheria-si-v-dvor

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар