Министър го каза: ГЕРБ съсипа здравеопазването, „недоволните“ кръчмари са близки на Бойко

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ съсипа здравеопазването, а недоволните от мерките кръчмари са близки до Бойко Борисов. Разкритията, които потвърдиха новината, че Тарзан от „Алиекспрес“ – Ричард Алибегов, буни ресторантьорите с пачки от чекмеджето на Баце, направи здравният министър Стойчо Кацаров. Връзката между двамата минава през любовницата на одиозния мачо – мъжкото момиче на ГЕРБ Деница Сачева.

Аз щях да изкарам един много лежерен мандат като здравен министър, ако правителството на Бойко Борисов не беше оставило една почти съсипана здравна система и не беше объркало ваксинацията от самото ѝ начало, заяви в ефира на bTV здравният министър.

„В първите три месеца страната беше оставена без ваксини заради грешната преценка кои ваксини да се договорят.

Когато дойдоха ваксините с най-голямото количество, лично премиерът Борисов ги забрани и после ги разреши, а сега никой не иска да се ваксинира с ваксината на „АстраЗенека“.

86% от починалите са хора над 60 г. Те бяха поставени в т.нар. ваксинационен план в четвъртата група – всички европейски и не само европейски страни поставиха в първа група възрастните, защото те умират. Не беше проведена никаква информационна кампания“, обясни той.

По думите му не са верни твърденията на ГЕРБ, че след излизането им от властта ваксинирането е спряло: „За 5-те месеца управление на ГЕРБ са поставени 900 000 ваксини, за 3 месеца на служебното правителство – 1,3 млн. ваксини. Няма да повторя грешките на предишното правителство – с предизборни цели да слагам и махам ограничения“, заяви Кацаров.

По думите му мерките далеч не са от най-тежките и колегите му от други ресори са заявили, че ще има подкрепа за всички.

Министърът отбеляза, че една от браншовите организации (ресторантьорите, б.ред.) свиквала протести още преди да има мерки, които да я засягат „аз го оправдавам с близостта им с ГЕРБ“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар