Министър Минеков представи екипа си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният министър  на културата проф. Велислав Минеков представи екипа си и приоритетите на ведомството.

Създадени са четири оперативни групи за работа върху промени в законите, свързани с културата.
Министърът критикува трите национални телевизии, че са излъчили на живо брифинг на ГЕРБ в събота и каза, че може да поиска оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Служебният министър на културата представи приоритетите си. Те включват сериозни законодателни промени.

Инициативните групи ще подготвят промени в Законите за културното наследство, филмовата индустрия, закрила и развитие на културата, авторското право и сродните му права, както и в Законите за радиото и телевизията и меценатството.

“Трябва да проверим състоянието на бюджета, да проверим извършеното дотук. Трябва да знаем с какво разполагаме. Какви надежди имаме да продължи работа по нормален ход в министерството. Продължаваме със серия от добри намерения. Основното е четирите инициативни групи, които създавам във връзка с промени в действащи закони, които са критикувани отдавна”, посочи проф.Велислав Минеков – служебен министър на културата.
Екипът на министерството ще подготви текстовете, така че при избирането на новия парламент, да бъдат предложени за обсъждане. Ще работят и върху създаването на Регистър на независимите артисти, фокусират се и върху идеята за специализирана полицейска охрана на културното наследство.

На брифинга Минеков заяви, че ще пише писмо до СЕМ, след като бил получил много обаждания срещу решението на БНТ, БТВ и Нова да излъчват на живо брифинга на ГЕРБ в събота сутринта. Втори ден Минеков обвинява БНТ в тежко нарушение заради прякото включване.

“Струва ми се, че се натрупват явления, които могат да ме предизвикат да поискам оставката на господин Кошлуков”, уточни проф.Велислав Минеков.

Минеков каза, че очаква отговор от СЕМ по случая. Той заяви, че мотивите му до регулатора ще бъдат качени на сайта на министерството. До 17 часа те все още не бяха публикувани.

“Националната радио и националната телевзия са част от системата за национална сигурност. Много добре е описано кога може да се получи такова прекъсване”, допълни проф. Минеков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар