Министър Москов защити служителите си и назова заплата си

България, Общество
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Петър МосковЗдравният министър Петър Москов няма представа какви заплати взимат служителите на министерството на здравеопазването.

В коментар за медийни публикации, според които шефката на инспектората на ведомствотоПенка Белева получила 10 000 лв. месечна заплата заради извънреден труд в рамките на 100 часа, Москов обяви, че не е наясно дали определени служители на здравното министерство взимат 3000 лв. или 4000 лв. месечно и по какви причини.

Здравният министър д-р Петър Москов обяви, че няма представа от заплатите на служителите си, но след като има съмнение за определен конкретен човек, ще изиска необходимата информация.

Москов бе категоричен, че ако има законово нарушение в случая, ще бъдат наложени санкции. Не бил обаче съгласен да се хвърлят непроверени обвинения върху неговите служители, тъй като в последните година и половина той ги бил “убил от бачкане”.

Москов добави, че единствената заплата, която знаел, била неговата – 4100 лева месечно.

Пред Дарик бившият здравен министър в служебния кабинет “Близнашки” д-р Мирослав Ненков уточни, че заплатата му като министър е била в рамките на 3300 лева. Той припомни, че Кодексът на труда не позволява неограничено прилагане на извънреден труд.

Запитан възможно ли е заплата от 10 000 лв. да получи служител на здравното министерство, бившият здравен министър Мирослав Ненков отговори, че всичко е възможно.

източник: dariknews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар