Министър Пулев: ББР работи като заложна къща на ПП, кликата на Кирил Петков докара катастрофа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В момента Българската банка за развитие (ББР) работи като заложна къща на „Продължаваме промяната“. За жалост, заложниците са малките и средни предприятия. Това заяви пред БТВ служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев.

„Установихме липса на качествен капацитет в ББР. Назначенията на г-н Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката. Вкарват хора, които изглеждат добре, чисто на хартия, но хора, които нямат оперативен опит в банка за развитие. Това е една много специализирана държавна структура, която е създадена със специален закон“, заяви още той.

По времето на Кирил Петков е имало месеци, в които ББР са отпускали едва 3-4 кредита на месец, разкри министъра.  Според Пулев банката е не само на загуба, тя е катастрофирала институция, заради „кликата на Кирил Петков“.

„Влизат тези нови назначения, започват масова чистка. Над 50 души са притиснати и да си тръгнат сами, или да бъдат уволнени. Нулева приемственост. Следва оперативен крах“, добави той. По думите му банката се овладява по много бърз и агресивен начин.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар