Министър Сачева: Кое е по-добро – да имаме високи пенсии и див популизъм или финансова стабилност

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Минималната пенсия става 250 лв. от 1 юли 2020 г., а в съседна Румъния доходите на възрастните хора ще е увеличат с 40%.

С неохота новият министър на труда и социалната политика Деница Сачева коментира разликата като попита водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев кое е по-добро – да имаме високи пенсии и див популизъм или финансова стабилност, предаде флагман.бг.

У нас Новата година дойде с ново увеличение на възрастта и осигурителния стаж за пенсиониране.

„Въпросът е дали това решение на румънското правителство няма да увреди финансовата стабилност. Ние сме приели повишението на доходите да е максимално балансирано, което да е в интерес за всички граждани – и на майките, и на хората с увреждания“, заяви Сачева.

Ако искате висока пенсия, се осигурявайте на доходите, които имате в момента, посъветва тя водещият.

А след като той я пита дали повечето от работниците не са си слели празниците, като са си взели болнични, социалният министър изтъкна, че е решила днес да направи справка в НОИ.

„Ще поискам от института информация. Ще помислим как да затегнем контрола, за да не се издават фалшиви болнични. Ще се видим с експерти от Агенция „Медицински одит“. Само лица със съответната компетентност могат да извършат контрола“, коментира Сачева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар