Министър Стоянов: Няма проблем да намалим потреблението на ток с 15%, бизнесът ще се справи

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов коментира в „Още от деня“ по БНТ, че според него няма да има проблем България да спази препоръката на ЕК като намали потреблението на електроенергия с 15%, а бизнесът ще се справи с тази ситуация. Той уточни, че става дума за цялостното потребление в държавата, а не за определена компания.

По отношение на свръхпечалбите в сектора и солидарното им разпределение министър Стоянов заяви: „Моето мнение е, че в моменти на криза трябва да си помагаме и секторите помежду си, и свръхпечалбите задължително трябва да бъдат обложени по някакъв начин. Не може в момент, в който много сектори страдат, други да просперират свръх.“По думите му България ще инвестира много в индустриални зони и по Плана за възстановяване и устойчивост.


„България е една от най-добрите дестинации в ЕС за инвестиции като общи условия – и като данъци, и като човешки ресурси.“, подчерта той.

Никола Стоянов отбеляза, че със сигурност политическата нестабилност е фактор, който е негативен за страната.

Разговори за цените на горивата се водят не само с „Лукойл“, а с всички участници на пазара на едро на горива.

„Както се вижда, важното е, че носи резултати и аз съм убеден, че следващите 2-3 месеца тези резултати ще са още по-осезаеми“, коментира министър Стоянов политиката на държавата при цените на горивата.

След 1-2 месеца спира износът на „Лукойл“ на преработени продукти за ЕС и страни от третия свят. Според икономическия министър това би повлияло много негативно и ще търсят решение по този проблем в правителството.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар