Минчо Спасов: “Делта гард“ ме съдят, защото не искат да бъдат споменавани с Иван Гешев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Делта гард“ ме съдят, защото не искат да бъдат споменавани с Иван Гешев. Това каза пред Фрог нюз адвокат Минчо Спасов, срещу когото охранителната фирма е завела дело за клевета. Ето какво обясни той пред екипа ни:

        Г-н Спасов, от ваш пост във Фейсбук разбрахме, че охранителна фирма „Делта гард“ ви е завела дело за клевета заради ваше интервю по БТВ, в което споменавате въпросната фирма. От кои ваши думи са се почувствали обидени?  

 

–        От пръв поглед изглежда, че те са обидени и вече не желаят да бъдат споменавани заедно с главния прокурор Иван Гешев. Очевидно и те се гнусят от неговата компания. За да бъда по-конкретен ще кажа, че „Делта гард“  са се обидили от изявлението ми, че са приближени на бившия шеф на столичното следствие и сега адвокат Петър Петров- Пепи Еврото, както и изказването ми, че са участвали в рейдърството на асансьорния завод в  Дупница, станал известен като случая „Осемте джуджета“. Оказват се и обидени от твърденията ми, че имат отношение към завладяването на фотоволтаична централа в Село Оризар, сливенско.

 

–        Каква е финансовата претенция на „Делта гард“ към вас?

 

–        Искът им е за 10 000 лева неимуществени щети, които са понесли от това, че споменатата им близост с прокуратурата и Иван Гешев уронва доброто им име.

 

–        Това не ви ли се струва парадоксално?

 

–        Парадоксално е, да. Всяка охранителна фирма би трябвало да се гордее от връзките си с правоохранителните органи и това би трябвало този факт да повдигне и авторитета им пред клиентите. Странно е, че при „Делта гард“ е точно обратното. Или в охранителната фирма нещо не е наред, или в прокуратурата.

 

–        Ако оставим настрана юридическите подробности, как си обяснявате, защо „Делта град“ тръгват да съдят, особено след като на бял свят излязоха скандални разкрития от разследването „Осемте джуджета“?

 

–        Моето обяснение е, че „Делта гард“ заместват прокуратурата, която не смее да излезе със становище и опровержение за „Осемте джуджета“. Спецпрокуратурата бе изобличена, че съдейства за открадването на бизнес.

 

        А възможно ли е да се опитват да ви сплашат, да ви затворят устата на вас и на други хора, да речем?

 

–        Това дело няма да ме уплаши. На първо място,  защото виждам фактически и юридически пропуски в самата искова претенция.  И на второ, защото зная, че най-голямата ми опора е истината.

 

Интервю на Катя Илиева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар