Минчо Спасов

Минчо Спасов хвърли бомба: МВР на Бойко пазило хотел „Берлин“ с нашите пари

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Адвокат Минчо Спасов, един от най-дейните протестъри по време на бунтовете срещу ГЕРБ миналото лято, хвърли нова бомба.

Юристът, който през 2005 г. беше зам.-шеф на ПГ на НДСВ, е  поискал по Закона за достъп до обществена информация за размера на разходите, които данъкоплатецът е платил, за да бъдат охранявани Бойко Борисов и Иван Гешев.

Относно сигнала на Минчо Спасов до прокуратурата по повод незаконното проникване в спалнята на премиера Бойко Борисов, той каза: „Спалнята на премиера е публична държавна собственост.

От думите на премиера там е проникнато незаконно. Отговорът от прокуратурата беше „кръгла нула“. Беше в духа, че се търси източникът на записите, а не личността, която е проникнала в покоите на нашия бивш премиер“.

„Благодарен съм на съдбата, че Бойко Борисов го няма на политическия небосклон. Спомени от времето на протестите имам много, но макар и частичен, резултат има. Спомените са ярки – някои от съдебните и политическите дела продължават и до днес.

Трябва да дадем заслуженото на съдиите от Районния съд, защото при 99 процента от случаите те отмениха заповедите за задържанията. Вида се, че прокурор Трифонова е прекратила проверката за полицейското насилие под колоните.

Лично съм дал сигнал на спецпрокуратурата за прокурор Трифонова по този повод. Надявам се тези процеси да имат успешен край. Всички имаме избор, но г-жа Трифонова е избрала да не се конфронтира с партия ГЕРБ и с Гешев. Избрала е да стане европейски прокурор.

Не вярвам Борисов да се върне на власт. Новите политически играчи не успяха да отиграят ситуацията, която народът създаде. Те сами се простреляха в крака.

Вместо да се обединят, те започнаха безразборна стрелба един срещу други. Излишно его и липса на желание за промяна. Тези приятели не успяха да победят егото си.

Надявам се новите партии и самите политици най-накрая да разберат, че има разлика между компромис и промяна. Всеки от нас трябва да се промени. Всички трябва да се променяме.

Дума дупка не прави, но помага. Бяха разменени много тежки думи. Но така се разкриха кривиците и правиците.

Никой не е съвършен – нито в живота, нито в политиката. Но общата цел трябва да бъде обединяващата спойка, която да ни доведе до някакъв резултат. Има една приказка- слепият носи куция. И двамата стигат.

Надеждата ми е в това, че разумът ще промени егото.  Да се промениш не е нещо недостойно, това е нещо необходимо“.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар