Миньори и енергетици затварят пътни артерии в Старозагорскa oбласт и Нова Загора

Миньори и енергетици затварят пътни артерии в Старозагорскa oбласт и Нова Загора

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протестно автошествие, организирано от сдружение “Миньори и енергетици заедно”, блокира Старозагорска област в съботния ден, съобщава БНР.

Началото е от 9:00 часа в Раднево и от 10:00 часа в Стара Загора. Планирано е да бъде затворен пътят Стара Загора – Казанлък на “Предела” между 11:00 ч. и 11:45 ч. Колоната от протестиращи коли ще премине по Подбалканския път край Мъглиж и Гурково, за да стигне съседната Сливенска област.

В късния следобед в Нова Загора ще бъде временно спряно движението около 17:00 – 17:30 часа. Това съобщи за Радио Стара Загора Станимир Георгиев, председател на наскоро учреденото сдружение, което провежда трета поред акция на недоволство.

В началото на март от сдружението оповестиха три основни искания. Настояват държавата да спре плащането на въглеродните емисии от централите в Маришкия басейн до изграждането на завод за тяхното улавяне. Застават зад рекултивация на терените на мините, които да се стопанисват като земеделски и горски фонд, а не за индустриални цели. Обявиха се против планираната от 1 юли реформа, която ще доведе до “непосилни сметки за ток” на домакинствата у нас. 

Според организаторите в днешната протестна демонстрация се очаква да се включат поне 100 автомобила.

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар