Мирчев към ГЕРБ: Да преведем страната през кризите, вместо да си броим министрите и зам.-министрите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатът от ПГ “Продължаваме промяната – Демократична България” Ивайло Мирчев се обърна към ГЕРБ с думите, че трябва да преведат страната през кризите, “вместо да си броим министрите и зам. министрите”. Това заяви в ефира на БНТ

Голяма част от администрацията е назначавана включително по времето на ГЕРБ. Когато ГЕРБ казват, че нямат нищо общо с това правителство, звучи меко казано странно, защото те имат доста силно влияние.“Демократична България” има Атанас Славов и той е сложен там за да гарантира конституционните промени. В момента, в който конституционните промени на някой му хрумне да ги опраска, Атанас Славов си тръгва. Това има “Демократична България”. Нямаме никакви други министри, нямаме някой, на който по специфичен начин да се проявява в самото правителство”, каза Ивайло Мирчев.


Той посочи, че едва ли ще има преконфигуриране на правителството преди ротацията.

“Никой в тази конфигурация от всичките партии, подкрепящи правителството, не е с усещането, че много ще се харесваме и много ще се обичаме. През годините тези партии не са се харесвали особено. Но хората очакват от нас лидерство и да преведем страната през всички тези кризи, а не да има свади на момчешко ниво. Единственото, което ни вълнува е да си свършим работата по приоритетите, които сме заявили”, допълни депутатът.

Според Ивайло Мирчев на авторитета на акад. Николай Денков и Мария Габриел се гради голяма част от правителството в момента.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар