Ивайло Мирчев: Габриел и Денков са страхотен екип, двамата сами да решат за МВнР

Мирчев: Радев е пропутински политик, жега е и реши да свали натовския камуфлаж

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: БТА

Мирчев: Радев е пропутински политик, жега е и реши да свали натовския камуфлаж

Той е малкото президенти, които не посетиха Киев и е възприеман като троянски кон в алианса, твърди членът на ръководството на “Да, България”

Бившият депутат от “Да, България” и член на Изпълнителния съвет на партията Ивайло Мирчев, който не успя да влезе в парламента, коментира отказа на президента Румен Радев да поведе българската делегация на срещата на върха на НАТО заради несъгласия с някои текстове в българската позиция.

“Румен Радев е отказал да участва на срещата на НАТО. Правилно – Радев няма нищо общо с НАТО. Докато е президент на страната, винаги е обслужвал интересите на Путин, саботирайки по всякакъв начин активната роля на България в подкрепата към Украйна да отблъсне руския агресор.

Радев е един от малкото президенти, които така и не посетиха Киев, а на срещите на НАТО е възприеман като троянски кон, а не като надежден партньор на най-важния фланг на НАТО днес”, коментира Мирчев в профила си.

Той изрежда още, че Радев саботирал възможността България да замени старо съветско въоръжение за западно, когато имаше възможност това да се случи.

Обвини го и за договора с “Боташ”, където, по думите му, президентът обслужил руските, но не и българските интереси.

“Дипломатическите усилия на Радев се заключават в ретранслация на опорките на Кремъл, предизвиквайки шок в ЕС и НАТО.

Радев винаги е бил пропутински политик с натовски камуфлаж. Жега е и днес отново е решил да свали натовския камуфлаж, за да стане лъсне отдолу евразийската му същност”, е изводът на политика от партията на Христо Иванов.

Преди Мирчев подобни обвинения към Радев отправи и лидерът на ДПС Делян Пеевски, който коментира, че с отказа си да е водач на делегацията във Вашингтон, президентът доказал, че не защитава натовския интерес на българския народ, а тези на Изтока. Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов пък призова президента да огласи българската позиция, защото в момента хората не са наясно какво гласи тя и с кое Румен Радев не е съгласен.

Позицията ни е изготвена от правителството, което обаче не я публикува. Според служебния премиер Димитър Главчев и Министерство на отбраната в нея не се съдържа нищо по-различно от гласуваната вече от парламента подкрепа за Украйна.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар