“Мирър”: Слънчев бряг е най-евтиният морски курорт в Европа – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Курортът Слънчев бряг е най-евтин за почивка в Европа това лято. Товапоказва проучване на  британския вестник “Мирър”. Според изданието разходите за храна и напитки в Слънчев бряг са най-ниски, като спрямо миналото лято цените са паднали с 10%.

Едно четиричленно семейство ще плати около 275 паунда за една седмица – храна, напитки, сладоледи и бутилка лосион за слънце. За същото в Алгарве, Португалия, разходите ще бъдат 385 паунда, обобщава “Труд”.
 
Сумата се повишава на 434 паунда в Коста дел Сол, до 578 паунда в Пафос, Кипър, 602 лири в Крит и достига колосалните 766 паунда в Палма де Майорка.
 
Междувременно в Слънчев бряг беше открит официално новият летен сезон – 2017.

“Към началото на сезона общият брой планирани полети на летища Варна и Бургас за периода юни-септември 2017 г. вече надхвърля с 8% броя на изпълнените полети през същия интервал на 2016 г. Очакваме отново силно присъствие на туристи от Германия, Полша, Великобритания, Украйна, Чехия, Франция, скандинавските страни, Русия”, каза на церемонията министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от Дарик.

Тя подчерта, че летният туризъм заема основен дял в отрасъла и от следващите няколко месеца зависи дали ще изпратим отлична година с приблизителен ръст към момента от 7 до 10% спрямо рекордната 2016 г. 
 
“Трайното намиране на решение на проблема с кадрите остава водещо за нас”, поясни още министърът. И допълни, че трябва да се обсъди и средното възнаграждение в сектора, за да се задържат качествените работници.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар