Мислете, преди да действате: Април под знака на ретрограден Меркурий – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Доста сложен и напрегнат април предвещават тази година астролозите. Особено първата десетдневка, която минава под знаменателя на Слънчевото затъмнение на 8-и този месец. Освен това старият познайник Меркурий ще бъде ретрограден почти през целия месец – от 1-ви до 25-и. 

Ретроградният Меркурий в Овен пречи да слушате какво говорят, както и да правите компромиси. Влиянието на Овен означава, че типичните капани на ретрограден Меркурий ще бъдат още по-трудни за избягване, съветва астрологът Виктория Маринова на своята страница във фейсбук VictoryAstro. 

“Опитайте се да подбирате внимателно думите си, за да не нараните чувствата на другите. Това е време, в което думите могат да бъдат изтълкувани погрешно. Транспортните предизвикателства също са често срещани – изпуснати влакове и изпуснати полети са възможни. Както и технически предизвикателства – счупени телефони, изтрити документи, неработещ интернет са изключително често срещани по време на ретрограден Меркурий. И те ще ви вбесяват много повече от нормалното, заради марсовия знак, където се намира Меркурий”, обяснява тя. 

Основното послание за този ретрограден Меркурий е да мислите, преди да говорите или да действате. Ретрограден Меркурий в Овен ще тества способността ни да запазим спокойствие в най-трудните ситуации.

Не бързайте да поемате нови отговорности, довършете минали задачи, новите ще почакат. Избягвайте директните конфликти и наблюдавайте развитието на ситуацията отстрани. Ситуацията ще стане по-ясна, след като Меркурий излезе от ретроградната фаза на движение на 25 април. Тогава се спира на 15° 59′ в Овен преди да стане директен на 27 април.

Но въпреки това, ако планирате покупка на нов телефон, лаптоп или автомобил, ще е добре да изчакате поне още седмица, за да излезе планетата от сянката на ретроградие.

Освен ретроградният Меркурий, през април ще ни затормозява и коридорът на затъмненията, започнал на 25 март с Лунното затъмнение във Везни. Коридорът на затъмненията върви заедно с мощния съвпад на Юпитер с Уран в Телец. За оптимистите това е възможност най-накрая да почувстваме къде е късметът, пише “Телеграф”. Астролозите с положителна нагласа заявяват: “Не можете да се провалите и въпреки че все още може да се страхувате от това, което предстои да се случи, точно този е моментът, който сте подготвяли цял живот. В определен момент трябва да решите, че страхът да не опитате изобщо е много по-силен от страха от провал”.

Ето и няколко щриха за месеца от астролога Венета Матева: 

ОВЕН – За Овните се очертава динамичен и свързан с обрати месец. Най-спокойно и хармонично ще е времето за родените в първа декада. Родените във втора декада имат шанс да открият нови възможности за развитие. Те могат да действат от месец май по новите си цели. Родените в трета декада ще се борят с обратното движение на Меркурий. Те могат да очакват хаос в делата и отношенията.

ТЕЛЕЦ – За Телците предстои спокоен и хармоничен месец. Родените в първа декада ще се радват на добри резултати. След 7-ми април родените във втора декада ще имат раздвижване в преговорите и нови възможности. За тях е време да ревизират плановете си и да се освободят от всичко излишно. Творчески ще е месеца за родените в трета декада. Те ще се радват на блаженство и хубави емоции.

БЛИЗНАЦИ – За Близнаците предстои пъстър и разнообразен месец. Най-щастливи през него ще бъдат родените в първа декада. Очаква ги светлина и спокойствие. Пред родените във втора декада стоят казуси и ребуси. Съветвам ги да не взимат важни решения свързани с отношения. Сега е време да мислят за себе си и своето щастие по независим от другите начин. Родените в трета декада ще имат дребни недоразумения, които всъщност ще им дават важни отговори.  

РАК – Пред Раците сложен, но градивен месец.Родените в първа декада имат попътен вятър в започнатите дела. Ако избягват нови начинания ще се радват на хармоничен месец. Пред родените във втора декада стоят важни избори и нови решения. Нека да решават и действат от месец май. Родените в трета декада ще срещат трудности и хаос до 14-и април. След тази дата могат да разчитат на късмет и успехи.

ЛЪВ – Лъвовете могат да очакват пъстър на новини и събития месец.Представителите на първа декада могат да очакват неочаквани срещи със стари приятели и любови. Родените във втора декада ще се радват на добро настроение и успехи. Родените в трета декада могат да очакват обрат в делата до средата на месеца. Във втората част на месеца ги очаква спокойствие и хармония.

ДЕВА – Пред Девите стои последен месец на трудности и предизвикателства.Родените в първа декада ще срещат неразбиране и противоречия до 10-и април. След това ще имат късмет и лекота. Родените във втора декада ще бъдат изправени пред обрати в личен и професионален план между 10 и 20 април. Родените в трета декада ще срещат трудности в последните 10 дни на месеца. Съветвам всички Деви да избягват конфликти, рискови занимания и нови начинания.

ВЕЗНИ – За Везните предстои сложен и противоречив месец.Съветвам всички представители на знака да избягват провеждането на ключови разговори и срещи. В личен план се очаква неразбирателство и противоречия, които сега можете да решите с търпение и мълчание. Изберете през този месец приятни занимания, любими хора, почивка, развитие на таланти и ревизия на стари дела.

СКОРПИОН – Пред Скорпионите, стои успешен и добронамерен месец. Родените в първа декада ще имат напредък в бизнес план и разбиране в личен. Спад на енергията и умора могат да усещат след 20-и април. Родените във втора декада ще имат попътен вятър в делата във втората половина на месеца. Те ще имат известно спокойствие и услужлив късмет. Родените в трета декада ще бъдат вдъхновени за нови творчески планове и любов.

СТРЕЛЕЦ – Стрелците, могат да очакват закачлив, забавен и пълен с изненади нов месец. Родените в първа декада могат да очакват запознанства, неприлични предложения и бизнес възможности. Нека колекционират предложения и през месец май да ги превръщат в реалност. Родените във втора декада имат възможност да сложат край на ненужни занимания и да изберат себе си. Те е възможно да се чувстват изморени в средата на месеца. Родените в трета декада могат да очакват вихрушка от неочаквани обрати и срещи. Втората половина на месеца е по-гостоприемна за тях.

КОЗИРОГ – Пред Козирозите стои труден, но градивен за личното им израстване месец.Съветвам ги да останат наблюдатели на случващото се без да влизат в противоречия и конфликтни ситуации. Този месец ще бъде буферен паркинг за мисли, решения и мнение. Доверете му се за анализ, прозорливост и изграждане на нова стратегия за действие. Дайте си възможната почивка и останете в сянката на активния живот.

ВОДОЛЕЙ- Водолеите, ритмично ще преминават през дните си подкрепени от зелени светлини, слънце в косите и безброй усмивки. Ще наблюдават заобикалящия ги хаос, но самите те ще остават спокойни и концентрирани в своите занимания. Родените в първа декада ще са щастливи и хармонични. Родените във втора декада могат да очакват готини преживявания и пикантни предложения. Родените в трета декада съветвам да се оглеждат за ценни и забравени във времето познати, приятели и любови.

РИБИ – Пред Рибките стои важен и отговорен месец. Сега техните решения трябва да се раждат от сърцето, а не мислите. Очаква ги време за развитие на творчески проекти, вдъхновяващи идеи, незабравими преживявания и обич. Този месец е писта за развитие таланти, разцвет на любов и разбирателство. Отворете огромните си сърца и дайте на света безусловна любов, подкрепа и разбиране. Вселената е готова да ви приветства и да ви отговори със сбъднати мечти и напредък в делата. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар