Мистериозна любовница с благородна душа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Току-що бях закусил и с чаша кафе оглеждах посетителите в заведението си, когато в дъното забелязах Жулиета – опечалената вдовица на заможен бизнесмен. Облечена в черна рокля, красивата жена плати сметката на сервитьора и с грациозни стъпки на сърна затвори вратата след себе си. Жулиета – моята тайнствена и мистериозна любовница! Винаги съм вярвал, че с нея ме срещна случайността.

По онова време работех като барман в крайпътно заведение. Недалеч от него се намираше малък семеен хотел, където отсядаха предимно двойки, които искаха да запазят анонимност. Управата на хотела беше дискретна, не задаваше излишни въпроси, затова имаше и много гости. Харесвах работата си, обичах да разговарям с клиентите или просто да слушам монолозите им. Винаги са ме изумявали хората, които дори с усмивка на лицето имат своите драми. Една вечер, два часа преди да приключи работното ми време, в заведението влезе жена на средна възраст. Висока, слаба, прекалено елегантна, тя не приличаше на другите клиенти. Непознатата седна на бара и си поръча бутилка вино. Скришом я огледах, беше много красива. Първоначално си помислих, че също като другите гости чака тайния си любовник, но след час тя продължаваше да е сама. После се залисах по останалите клиенти и не забелязах кога си е тръгнала. На другата вечер пак дойде и отново си поръча бутилка вино. Не знам защо, този път реших към виното да добавя и плато със сирена за моя сметка. Непознатата се усмихна и съвсем спокойно, сякаш всеки ден й се случва, прие подаръка. Както и предната вечер, си тръгна безшумно, но сега заедно с щедрия бакшиш, който беше оставила, на масата имаше и бележка с името Жулиета и номера на стаята й в хотела. Въпреки че имах сериозна дългогодишна връзка, не се замислих дали да приема неочакваната покана. Час по-късно, когато затворих бара, в едната си ръка държах бутилка вино, а с другата почуках на вратата на стаята, изписана на бележката. След малко пред мен застана Жулиета. Всъщност тогава не предполагах, че името й е измислено. Така и не се запитах защо непозната красива жена би повикала мъж, когото познава съвсем бегло, в леглото си. Нищо не знаех за нея, освен че я желая. Жулиета упорито държеше личния си живот в тайна. Понякога се интересувах има ли съпруг, къде живее, подпитвах за подробности, но тя слагаше устните си върху моите и ме караше да замълча. Стана ми ясно, че не иска да се бъркам там, където не ми е работата. Достатъчно й беше да я любя. А аз го правех добре. Господи, колко всеотдаен бях към тази красавица! В прегръдките й забравях всичко: дългогодишната си приятелка, работата, проблемите. Връзката ни беше неясна, но изпълнена с огнена страст.

Повече от година всеки месец тя гостуваше в хотела и оставаше 4-5 дни. По облеклото и обноските й съдех, че е заможна и добре образована, въпреки че мистериозната ми любовница винаги идваше с такси, а не с лична кола. Откакто ме повика в стаята си, Жулиета не стъпи повече в заведението. Чакаше аз да отида при нея след работа. Искаше само секс и нищо повече. Често, докато си отпочивахме след бурните ласки, й разказвах за мечтите си. Споделях, че планирам да отворя свое заведение, но на този етап ми липсват нужните средства. Понякога толкова се въодушевявах, че размахвах ръце и детайлно й описвах как ще посрещам клиенти, как ще обзаведа ресторанта си и т. н. Тя не казваше нищо, просто мълчеше и изглеждаше, че сякаш не ме чува. Дали я обичах? Не! До ден днешен се питам защо дръзнах да изневеря на дългогодишната си приятелка, защо обрекох любовта ни на провал и отговори не намирам.

И ето че настъпи моментът, в който Жулиета спря да идва. Внезапно изчезна от живота ми така, както и нахлу. Исках да се свържа с нея, да разбера с какво я огорчих, но не разполагах нито с адреса, нито с телефона й. Тя беше загадка, която остана неразкрита до момента, в който сама ми съобщи за смъртта на съпруга си, каза ми истинското си име и ме помоли за дискретност. Разбира се, ще уважа нейното желание за анонимност и ще запазя самоличността й в тайна. Ще кажа само, че седмица по-късно в знак на благодарност и заради моята дискретност получих щедър подарък, с който успях да отворя свое заведение. Неотдавна с дългогодишната ми приятелка се оженихме и сега сме едно щастливо семейство със собствен бизнес. Съпругата ми така и не разбра как съм намерил толкова пари, а аз нямам намерение да й разкривам историята за мистериозната ми любовница, с която повече не се срещнах. До деня, в който я засякох в заведението, правейки се, че не ме е видяла.

Благодарен съм й за всичко, най-вече за това, че е мъдра и разумна жена. И остави връзката ни в миналото.

Добри

„Лична драма“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар