Мис Бони изпада от каруцата, ако Галя от посолството не обърне играта

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Борис Бонев няма да бъде избран за шеф на Столичния общински съвет и от втория опит в понеделник.

Това поне показват към този час елементарната аритметика, след като днес категорично стана ясно, че “БСП за България” и “Възраждане” няма да гласуват за кандидата на “Обединени за София”.

След среща с кмета Васил Терзиев Георги Свиленски увери, че в понеделник на сесията на СОС общински съветници на партията няма да подкрепят Бонев. По-късно и общинският съветник Деян Николов го предупреди да не очаква гласове от “Възраждане”, тъй като те имат своя кандидатура за председател – Красимир Гълъбов.

За срещата с Терзиев днес червен картон му показаха от ГЕРБ и от “Има такъв народ”. Въпреки че няма официална позиция от партията на Слави Трифонов дали ще подкрепят Борис Бонев в понеделник, отказът им да разговарят с кмета е красноречив знак.

Засега и от ГЕРБ отстояват на своето, че за нищо на света хората им в Столичния общински съвет няма да гласуват за Бонев.

При първия опит СОС да си избере председател миналия понеделник в тайното гласуване Бонев получи 23 гласа – толкова наброяват съветниците от “Продължаваме промяната – Демократична България”. За да оглави местния парламент, на Бонев му трябва подкрепа от 31 от общо 61 съветници.

Освен БСП, ГЕРБ и “Възраждане”, сигурно е, че и представителят на ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контреса също няма да даде гласа си за Бонев. Засега не е ясна позицията на независимия общински съветник Иван Алексиев, и на ИТН и КОД – и двете партия са представени от общо шестима общински съветници.

Какво показват простите сметки? Като изключим отрицателните гласове на хората на Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Костадин Костадинов, дори “За” да гласува независимият Алексиев, плюс евентуално представителите на Слави и Вили Лилков, Борис Бонев би събрал 30 гласа, които няма да са му достатъчни, за да оглави Столичния общински съвет.

Разбира се, в тази калкулация не е взето под внимание едно телефонно обаждане от посолството, което почти всеки път обръща играта в името на “дясното”.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар