Митинг пред президентството по повод една година от началото на протестите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пред президентството се събра митинг, с който да се отбележи една година от началото на протестите срещу предишните управляващи и главния прокурор Иван Гешев, предава БНР.

Над 250 души са се събрали, за да отбележат година от началото на протестите, започнали заради влизането на Прокуратурата в президентството. Точно това беше припомнено от първия оратор на изградената сцена.

Преди проявата служебният министър на културата Велислва Минеков коментира, че е тук, за да отпразнува, че държавата вече е поела по правилен път на развитие.

Към събитието се присъедини и служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Движението на автомобили на мястото на митинга не е преустановено и те преминават свободно.

Държавният глава Румен Радев също коментира протеста, който събра хората по повод годишнината.

“Дели ни година от началото на масовите граждански демонстрации срещу безпрецедентния опит да бъде похитена правовата държава. Месеци наред хиляди българи в цялата страна отстояваха с присъствието си на площадите държавността в България. Със своята воля и постоянство те надвиха страха и манипулациите и се превърнаха в будната съвест на цялото ни общество. Тяхната гражданска доблест опази институциите, така че те да работят днес в интерес на обществото, а не на малцина”, написа на страницата си във Фейсбук президентът Румен Радев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар