Митничари спипаха пистолет и 106 бойни патрона в дамска чанта – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пистолет без надписи и сериен номер и 106 бойни патрона откриха наши митничари в дамска чанта на пътничка – българска гражданка. Въоръжената дама с инициали Н.Л. била хваната на Митнически пункт Лесово, докато се опитвала да пресече българо-турската граница преди зазоряване, съобщиха от МВР.

Оръжието е открито от митничарите на 28 август, в около 04:10 ч., на трасе „Входящи леки автомобили“. Колата, с българска регистрация идвала от Турция. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътничката в автомобила – и двамата български граждани, са обявили, че нямат нищо за деклариране.По метода за анализ на риска превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия в дамската чанта на пътничката с инициали Н.Л. е открито огнестрелно оръжие – пистолет без надписи и без сериен номер с 6 патрона в пълнителя. Също в дамската чанта са открити и две кутии съдържащи по 50 патрона за огнестрелно оръжие.


Шофьорът на автомобила с инициали Ю.Ч. е заявил впоследствие, че пистолетът и патроните са негови. Оръжието и боеприпасите са иззети и е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас.

При щателната проверка на превозното средство митническите инспектори установяват и укрити във фабрични кухини в багажника и под резервната гума общо 2040 къса /102 кутии/ контрабандни цигари от три различни търговски марки, без български акцизен бандерол. Цигарите също са иззети, като за тях е съставен акт срещу шофьора на автомобила за установеното административно нарушение.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар