Митов: Част от партиите, които преговаряха с ИТН, са се координирали с президента

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Част от партиите, които преговаряха с “Има такъв народ”, са си координирали действията с президента, заяви в bTV Даниел Митов от ГЕРБ.

“Убеден съм, че в рамките на преговорния процес сега между ИТН и другите партии, Румен Радев често се е координирал с част от тях за това как да поддържат някаква негова линия на поведение. Единственото нещо, което го интересува, е да бъде избран за президент втори мандат. С партиите, с които той има комуникация, създадоха среда, която се оказа конфликтна”, обясни Даниел Митов.

Според него президента Радев е разделил в последната година нацията, създал е тежки личностни и междуинституционални конфликти.

“Той излезе от ролята си на обединител на нацията, прекрачи границите на конституционните си задължения”, каза Митов.

Ще стоим далече от цялата кал, която беше създадена от един единствен човек – Румен Радев”, обяви той.

Според Даниел Митов вярната рецепта е България да има редовен кабинет, подкрепен с мнозинство в парламента, който да може да взема решения и да има ядна политическа програма.

“Политическата криза скоро може да прерасне в икономическа. Задава се тежка инфлация, трябва да се вземат решения за това как инфлацията да не изяде доходите на хората. COVID кризата се задълбочава, пропиляно беше пропиляно времето за ваксинация. Служебното правителство търси къде да продава ваксините, които нашето осигури. Започва учебната година, трябва да стане ясно как учениците евентуално да се подготвят за дистанционно обучение, ако се наложи. Ресторантьорите протестират, искат оставката на здравния министър”, посочи Даниел Митов.

По-рано на брифинг Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ ще вземе и веднага ще върне мандата на президента Румен Радев, като ще обяви пред президентството състав на кабинет, “за да могат хората да видят и сравнят”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар