Атанас Атанасов

Митоманство е да твърдиш, че е напълно достатъчно да си просто добър човек, за да управляваш

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Здравейте, аз съм Наско!”е необмислен ход, ако е такъв. Ако е умишлен, играете си с огъня!

Много ми се иска, онези които са свързани с реденето на министерски пъзели и ме следят тук, а те го правят, да са убедени, че мълчанието на гилдиите ще бъде нарушено. Съвсем скоро! Сигурна съм!

И не, не, не, не може г-н новият министър на културата да твърди, че в културата няма корупция, а само административен хаос.
Нима!

Иначе ние знаем кой води за ръка Детето министър. Знаем, че неговата краткотрайна роля на сцената на политическата пиеска ще е на Леополд – “давайте жить дружно”!, че лелите и чичковците около него някога, до неотдавна и съвсем скоро, си играеха с Герп, защо пък не и все още (стига сме премълчавали очевидното), че използването на деца в политическо порно е дело неморално.

Митоманство е да твърдиш, че е напълно достатъчно да си просто добър, за да управляваш. Вероятно и на него това са му внушили, че е съвсем достатъчно. Нима?

Иначе, аз като театрал имам една слабост, когато съм в зрителната зала – да гледам публиката. Понякога тя е по-живописна и показателна. Днес например разбрах от Детето министър, че бил много впечатлен от театъра в петък, дето гледал (явно са го помъкнали по сцените – най-първо при Хр. Мутафчийски 🙂 ), та в театъра, казва той изумен, по магически начин всички елементи се преплитали – актьори, режисура, музика, текст…

Прав е! Така е от 2 500 години… Единствено съжалявам, че не бях до него, за да видя как е открил току що таз магика – това са необикновени моменти. Разказвала ли съм ви как веднъж бях свидетел на едни деца от дом, които за първи път бяха на театър, бяха потресени, че някакви хора се преструват на други, направо отвратени 🙂

Ох, а знам, че трябва да съм милостива към невинността, но не и когато е ползвана умишлено като оръжие!
И ето Ви реклама на спектакъла, същият, с преплетените елементи. Прочетете го, О, Вие, овце несъвършени 🙂
П.П. Ст. Цанев и той изплиска, ама това е от друг филм.

„Демокрацията е за умни, за съвършени хора, които нямат нужда от власт, които могат сами да управляват себе си, могат сами да се съдят, но те са малко, на света преобладават простаците, а простаците не щат демокрация, кокошките, овцете, вълците…” из “Плач на ангел”
Гергана Пирозова


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар