Митрофанова изкачи Шипка, поднесе цветя за 3 март и заяви: Навални сам си избра съдбата

Митрофанова изкачи Шипка, поднесе цветя за 3 март и заяви: Навални сам си избра съдбата

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова и служители на дипломатическата мисия се изкачиха на връх Шипка и положиха цветя на Паметника на свободата по повод националния празник на България – 3 март, съобщиха от посолството на Москва в София в официалната си страница във Фейсбук.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

По повод 146-та годишнина от победния край на Руско-турската война 1877-1878 г. и Освобождението на България от османско иго, посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова и служители на Посолството се изкачиха на връх Шипка и положиха цветя на Паметника на Свободата. Денят на сключването на Санстефанския мирен договор е свещена дата не само за България, но и за Русия. Този ден е триумф за всички, които са се сражавали за свободата на българите – на бойното поле, в тила, в болниците. Той увенчава с победа Руско-турската война от 1877-1878 г. и навеки дарява император Александър II с гордото име Освободител“, отбеляза в словото си дипломат №1 на Москва в София.

След това Елеонора Митрофанова отговори на журналистически въпроси, един от които бе свързан със смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални. Посланичката обаче бе лаконична:

Нищо не мога да ви кажа за смъртта на Навални. Не мисля, че е това, което вие мислите – “Владимир Владимирович е издал заповед да го премахнат”. Не ме разсмивайте, моля Ви! Разбирате ли – затворът не е санаториум. Той сам си избра тази съдба“.


Снимка: Посолство на Русия в България/Facebook

След това дипломатката и служителите на руското посолство поднесоха цветя и на монумента в старозагорското село Енина, който е издигнат на мястото на погребението на руски воини, загинали по време на Руско-турската война.


Снимка: Посолство на Русия в България/Facebook


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар