Митьо Очите приет в частна болница в София след кратък престой в онкологията

България, Здравеопазване, Инциденти, МВР, Престъпления
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Image_5610821_126В коя столична болница е Димитър Желязков – Очите, не бе ясно до късния следобед във вторник.

Митьо Очите, който прекара 19 дни в реанимацията на МБАЛ-Бургас, бе изведен от бургаската болница и качен в частен реаномобил около 21,30 ч на 27 юни.

Малко по-рано гардове на несебърския бос окупираха сградата на болницата, там пристигнаха и най-близките роднини на Желязков. Блокадата бе вдигната едва когато реаномобилът с Митьо Очите потегли за София.

Около 2 ч през нощта на 28 юни Желязков бе докаран и настанен в столичната онкоболница.

Броени часове след като е бил приет там, простреляният несебърски бос Димитър Желязков – Митьо Очите е бил изписан, а близките му са изпаднали в паника къде да го настанят, научи “24 часа”.

“Желязков е преседял няколко часа в Специализираната болница за активно лечение по онкология (СБАЛО), но не е приет за лечение и вече не е там.” Това съобщиха от кабинета на директора д-р Валентин Ангелов в отговор на въпрос от “24 часа” към 17 ч във вторник.

Болницата е специализирана в лечението на онкологични заболявания, а той не е диагностициран с такова. Има политравма.

Освен това болницата не изпълнява операции по спешност – това предполага наличие на голяма кръвна банка, каквато СБАЛО няма. По тези причини и по желание на близките Димитър Желязков не е в болницата, обясниха оттам.

Репортерска проверка установи, че Желязков не е настанен в някоя от големите столични болници – ВМА, “Токуда”, “Пирогов” и “Св. Анна”, които оказват спешна помощ.

В късния следобед обаче се разбра, че е преместен в “Софиямед”.

Във връзка с множество запитвания от страна на медии и граждани потвърждаваме, че във вторник по собствено желание за болнично лечение бе приет Димитър Желязков в Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Софиямед”. Той постъпи в болницата от СБАЛ по онкология и ще се лекува като частен пациент, обясниха от лечебното заведение. Първоначално казаха, че информация за здравословното му състояние обаче няма да бъде оповестявана. После се разбра, че ще има данни от лекуващия лекар.

Преместването му от Бургас в София е станало по настояване на близките, но и след лекарска контролна комисия, установи репортерска проверка в Бургас.

“Направихме консилиум с професори от университетски клиники, тъй като на пациента му предстои сложна оперативна интервенция в областта на отделителната система. Решението Желязков да бъде транспортиран в София бе взето около 19 ч на 27 юни”, коментира пред “24 часа” д-р Георги Матев, изпълнителен директор на МБАЛ-Бургас. Желязков е бил настанен в столичната онкоболница, тъй като там имало отлична урологична база, коментираха експерти.

“Става дума за различни нива на компетентност – нашите реаниматори направиха всичко, което бе необходимо за пациента до този момент, както биха сторили за всеки друг”, каза д-р Матев. Той уточни, че не транспортирането на Желязков е било най-опасно, а непредприемането на мерки за решаване на урологичния проблем.

7 задържани зрелищно след следствен експеримент във 4you

Седем мъже бяха задържани, а 4-ма бяха обявени за издирване във вторник след следствен експеримент на престрелката, станала в заведение в Слънчев бряг на 8 юни вечерта. Тогава несебърският наркобос Димитър Желязков с група негови близки влезе в заведението 4you, за да се саморазправи с Божидар Кузманов – Божо Кравата и неговите хора. При възникналата престрелка бе тежко ранен Митьо Очите, а гардът му Александър Алексиев загина.

Случаят с престрелката в Слънчев бряг бе поет от спецпрокуратурата, а следственият експеримент във 4you вчера приключи с внезапни и зрелищни арести. По обед криминалисти влязоха в заведението, за да направят частична възстановка. Специално за експеримента бяха повикани част от участниците на 8 юни – Божидар Кузманов и хората му.

Кузманов обаче не се яви. Там бяха 7 от неговите хора, между които Иван Терзийски. На място пристигна и единият от наемателите на заведението Николай Иванов.

Групата постоя известно време в градината на ресторанта, след което бе вкарана вътре. Тогава пред заведението внезапно се изсипаха 4-5 коли и бус на МВР, от които наскачаха маскирани спецполицаи. Те арестуваха хората на Божо Кравата пред очите на техните адвокати, които недоумяваха какво се случва.

Час по-късно от пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че случаят със стрелбата в Слънчев бряг вече е поет от Специализираната прокуратура. Освен самия инцидент се разследвали други престъпления, свързани с него – изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици.

В прессъобщението се уточнява, че на 28 юни под ръководството на Специализираната прокуратура се извършват интензивни процесуално-следствени действия. Работи се съвместно с ГДБОП и ОД на МВР в Бургас – задържани са 7 души, а други 4-ма се издирват. Според източници на “24 часа” сред тях е и Божидар Кузманов – Божо Кравата.

На място в Бургас прокурори от Специализираната прокуратура преценяват основанията за повдигане на обвинения на задържаните лица, се казва още в официалното прессъобщение.

Според източници на вестника срещу Божидар Кузманов и хората му най-вероятно ще бъдат повдигнати обвинения за организирана престъпна група.

Акцията в Слънчев бряг във вторник бе абсолютно изненадваща. Кузманов и хората му са били призовани като свидетели за участие в частичната възстановка на случая.

По първоначалната информация, дадена на адвокатите им, те трябвало отново да покажат кой къде е бил ситуиран в рестораната при влизането на Митьо Очите и групата му. След кратки действия по възпроизвеждането на ситуацията обаче последваха зрелищните арести в сърцето на курорта.

Самото заведение все още е оградено с полицейски ленти, а вътре всичко по масите стои непокътнато, както е било на 8 юни вечерта. Чаши, чинии и остатъци от храна и напитки са застинали като във филмов декор. В заведението наш екип видя двама униформени служители на полицейското управление в Слънчев бряг, които охраняват обекта.

“Било е нещо ужасно, дъщеря ми е оцеляла като по чудо, защото се е озовала с лице срещу стрелците. Един от тях е стрелял директно срещу нея, ето вижте къде са забити куршумите”, показва фасадата на магазин за хранителни стоки мъж на средна възраст, собственик на търговския обект.

Дъщеря му била толкова уплашена, че дни наред не успяла да излезе от шока.

Източник: 24 часа, Снимка Алексей Димитров

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар