митьо пищова

Митьо Пищова: 15 000 кебапчета вече са осигурени

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шотландка, за която се твърди, че е роднина на Шон Конъри е кандидат за общински съветник.

Двойник на Шон Конъри с амбиция за общински съветник в Хайредин.

Митьо Пищова пък влиза в битката за кмет на Велико Търново, а градоначалник на село Дондуково, който е работил само това в последните 38 години, вече ще се качи със стъпало по-нагоре и ще бори за поста в Община Брусарци.

Трима участници в надпреварата за местна власт. В три различни населени места на страната. С три различни съдби и разбира се с различни цели и виждания за управлението и управата у нас. Всеки от тях сподели за „Неделята на NOVA” какво иска да промени и за какво се бори.

Румен Савов е химик по образование, но е кмет по професия. Започнал е на 22 години. Управлявал е така, че хората го преизбират десет пъти да управлява Дондуково. Тази година се впуска с идеята да стане кмет на община Брусарци. Признава, че никога не е и помислял да работи нещо друго. Вижда в себе си различния кмет, извън клишето градоначалник.

„Такъв кмет като мен едва ли има. Направо го казвам колкото и да е некоректно. Уличното осветление си го поддържам сам, имам си стълба, колан, части, оправям си крушките, възстановявам ги. Инкасатор съм на водата – ремонт и отчитане на водомери, събиране на такси”, поясни Савов.

Румен Савов казва, че много неща е направил за Дондуково, гордостта му е водоснабдяването на селото.

„Най-голямото нещо, което сме направили за селото е водоснабдяването преди 18 години”, смята той.

Сега в битката за Община Брусарци – Румен Савов влиза с идеята също да е полезен, да помага и да променя –към по-добро.

„Аз съм човекът, който може да направи тази промяна тук.Тя е необходима на общината. Няма да ми е лесно, но мисля, че ако гледаме еднакво с хората на общината и искаме да направим заедно тази промяна, ще се получи”, смята Савов.

Той сподели, че съвестта му винаги е чиста, защото никога не е печелил с измама и не купува гласовете си.

И ако Румен Савов от кмет на село се цели към кметство в община, то една шотландка, родена в Австралия, живееща в Хайредин със семейството си и според съгражданите си близка на Шон Конъри иска да става общински съветник.  Тя обаче отрича да е приятелка с Конъри.

„Това е семейна, приятелска шега. Забавно нещо, което се повтаря от години.  Има снимки на Шон Конъри навсякъде, разбира се ние сме му големи фенове. Той е посланик на всички шотландци.Понякога хората казват, че приличам на Конъри”, сподели съпругът на Катриона – Чарли Макаули Робъртсън.

Това, че хорската мълва я свързва с шотландския актьор може и да е от полза за Катриона Макензи в битката й за общинско място в Хайредин. Самата тя не разчита на това. Надява се да стане общински съветник, за да е полезна.

„Хората тук се чувстват пренебрегнати, те не получават услугите до които трябва да имат достъп, училището е в лошо състояние, но учителите са фантастични”, сподели тя.

Катриона признава, че начинът на живот у нас й харесва, хората са прекрасни и живеят така, както е било през старите времена.  Не й харесва обаче отношението им към околната среда. Споделя, че местните цапат природата.

Катриона не знае почти нищо за българските политици, вярва че страната ни е направила правилния избор с членството си в Европейския съюз и признава, че не може да управлява България, но може да помогне на местно ниво.

„Моето мото е, че действията говорят много повече от думите. Не е от значение, ако не мога да комуникирам. Аз мога да изляза навън и да започна да събирам боклука или да слагам камъни в дупките на пътя, да помогна да има осветление по улиците. Не ми се налага да казвам, че ще го направя, просто ще отида и ще го направя”, заяви тя.

Двамата с мъжа й харесват живота, който водят тук, просто искат да стане още по-добър.

И ако една сравнително малка община, може да се сдобие с общински съветник от Шотландия, то старопрестолната ни столица Велико Търново може да има за градоначалник една от най-колоритните личности. Димитър Василев Маринов, известен повече като Митьо Пищова, атакува за шести път кметското място в града. И обещава различна предизборна кампания.

„Кампанията няма да бъде с коли. С автомобили са само крадците. Хората които са крали досега имат пари за всичко. Аз ще бъда с моя си кон и с моя си файтон”, заяви Митьо Пищова.

Кампанията си Димитър Маринов ще насочи към старите хора, към бедните, към ромите и сираците. Не приема подхода си с кебапчетата и лимонадите за изтъркан и вярва, че ще има  балотаж в който той няма да участва, може би защото в кампанията му този път няма да има манекенки, а папка с документи – неприятни факти за опонентите му.

„Ще има война. Пари не ми трябват. Искам да възтържествува истината.. Този път се бия с нокти и зъби. Аз не се боря за кмет. Аз се боря да покажа какво има в папката”, заяви той.

Кога ще излезе съдържанието на папката Димитър Маринов не каза. Не казва и срещу кого е.  Казва само, че участва в битката за Търново, за да спре  кражбите.

Източник: Dunavmost.com

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар