Михаил Константинов: Никой няма да иде до урните, ако пак направим избори през лятото – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Михаил Константинов: Никой няма да иде до урните, ако пак направим избори през лятото

inews/Марио Евстатиев

Работата беше 4 пъти повече, отколкото на миналите избори. Това, което се случи във Велико Търново, показа защо в Европа няма машинно гласуване. Във Велико Търново се отмени машинното гласуване, защото с 300-400 машини имаше софтуерен проблем, който разместваше преференциите. Добре, че там имаше хартия, иначе изборите щяха да бъдат касирани. Това заяви проф. Михаил Константинов от “Информационно обслужване” по БНТ.

Според него твърдението, че гласуването с машина е толкова лесно, колкото използването на банкомат, е неточно:

300 000 души не са пипали банкомат – тези хора, ако има само машинно гласуване, или няма да гласуват, или ще объркат своя глас. 27% от българите са гласували на 4 април с машини, затова махането на хартията е изключително опасно, коментира проф. Константинов и отново каза, че в Европа няма машинно гласуване.

По думите му правителство ще има, защото няма да има политическа сила, която да бъде крайно против: “Отиваме към правителство с пълна подкрепа. Отиваме към Великобритания, където няма опозиция, правителството е общо и никой не си мисли да опозиционерства”, заяви той.

Според него е “безумие” да има избори през лятото, защото никой няма да гласува.

На страната й трябва стабилно управление, защото ситуацията е като на война – в пандемията дадохме 30 хил. жертви. Световните финанси са пред рухване, външна война е пред прага на света, трябва ни стабилно управление. Ние сме щастливо поколение – не знаем какво е война, каза професорът.

Това, което са пуснали в урните българските избиратели – това е било преброено, категоричен беше проф. Константинов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар