Михаил Миков: Кабинет ще има – принудителен, скандален и в зародиш компрометиран

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Ще има кабинет – принудителен, след дълги мъки, скандален и в зародиш компрометиран. От няколко дни се правят всякакви опити с прилагателни да се замени онази грозна картина от националния орган на “Продължаваме промяната”, коментира в “Още от деня” бившият вътрешен министър и бивш председател на НС Михаил Миков.

По думите му ГЕРБ много искат да се случи формиране на мнозинство и участие в кабинет, а цената и за двете коалиции – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, ще бъде много висока.“Надявам се, че българските граждани ще осъзнаят какво се случва, в какъв филм на политическото дъно участват. Това ще се отрази на най-сигурните избори, които ще се случат есента – местните избори, но тази цена ще я плащат и политиците, които не участват в това. Засега не виждаме нещо, което да върне доверието в политиката”, допълни Михаил Миков.


Според него президентът Румен Радев е съобразил позицията си с настроенията на българските граждани. “Освен президент той е и човек и има право да заяви своята искрена позиция. Аз също бих ги посъветвал, че това правителство ще бъде вредно за България”, добави Миков.

По темата с конституционната реформа той изрази мнение, че когато не можеш да формираш правителство, но от правителствено мнозинство се каниш да правиш конституционна реформа това е доста несериозно и отместващо вниманието от ежедневието, от тежките проблеми сега.

Миков коментира и че промените в НПК, в които беше записано, че за отстраняването на главния прокурор са необходими 13 гласа, активността на прокуратурата, която в последните дни разпитва много политически лидери, а снощи поиска имунитета на Бойко Борисов, атентатът срещу главния прокурор, искането за отстраняване от неговия заместник и шеф на следствието – всичко това се развива в един калейдоскоп, който разкрива тежки язви в системата на органите на съдебната власт. “Трябва да добавим и битка за надмощие, както и битка за позициониране в перспектива”, заяви Михаил Миков.

Отбеляза, че това, че прокуратурата си върши работата, е добре. В следващите дни ще стане ясно как ще приключи всичко това по законодателните действия и по политическите решения, свързани с избора на нов Висш съдебен съвет, коментира Миков.

“Големият въпрос е дали обществото иска да разбере цялата истина във връзка с фактите, които излизат и споделените тайни, които са били прикривани. Има и друг голям риск – тежките проблеми, които касаят ежедневието на българина, не се решават. Бюджет няма, данъчната реформа не се поставя на дневен ред”, каза още Михаил Миков.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар