Михаил Миков

Михаил Миков: Ръководството на БСП го раздава като „необходимия идиот“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Ръководството на БСП го раздава като „необходимия идиот“, който трябва да подържи мандата известно време. Това заяви в ефира на bTV бившият лидер на левицата Михаил Миков.

Според него вариантът за третия мандат е само един: „Да се върне и да се отидем спокойно без избори и без фарса, който се развива в последните дни= Очевидно е, ал. 5 от Конституцията казва,че ако не се постигне съгласие за съставяне на правителство, мандатът се връща. Точка“.

 

По думите му мандатът се върти, премята се и обикалят около него някакви комични фигури.

 

„Ще попаднем и в световните рекорди – правителство си отива, без да има приета програма за управление в парламента. Свидетели сме на упоритост, двудневни хоризонти, алтернативи, а трябва да се излезе и да се каже, че няма алтернативи да се състави правителство, няма мнозинство“, посочи Миков.

 

На въпрос дали има основание в думите на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, който в записа на парламентарната си група заподозря Корнелия Нинова, че бави връщането на мандсата, за да не изпадне от бъдещия Министерски съвет, Миков каза, че е възможно.

 

„Когато политическият хоризонт на един политик е от сряда до петък, тогава като че ли остава някакво закрепване в моментната ситуация – “о миг, поспри”, както казва класиката. Възможо и това да е, но няма особен политически смисъл и удря върху достойнството на този, който го прави. Затваря политически перспективи и малко по-далечния хоризонт, ако щете до есента, макар че и той не е особен хоризонт в политиката. Липсата на ценностен подход и само материализиране на властта води до такива леко трагикомични ситуации“, атакува той наследничката си начело на левицата.

 

„Трябва приключи агонията бързо и да се отиде към избори“, категоричен бе Михаил Миков, според когото политически групи в парламента се насочват към избори през есента – октомври месец.

 

Той изрази надежда, че след евентуалните предсрочни избори ще се върне откровеността в политика.

 

„Партийният егоизъм, неадекватните решения в областта на енергетиката и запазване на властта на всяка цена отвращават хората от политиката“, добави Миков.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар