Мицотакис: Гърция не е туристическа агенция, всички бежанци – обратно или в България, нали Борисов ги иска

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Много от търсещите убежище в ЕС не са никакви бежанци, заяви гръцкият премиер в интервю за Bild. Според Кириакос Мицотакис това са просто икономически мигранти и когато идват тук, те добре знаят, че „нямат право на международна закрила и изобщо не трябва да бъдат тук“.
Затова всички тези бежанци просто трябва да бъдат изпратени обратно или там където ги искат, призова главата на гръцкото правителство.
През последните месеци броят на бежанците и мигрантите, които се опитват да влязат в Европейския съюз през Гърция, се е увеличил значително, заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в интервю за германския таблоид Bild.
Както поясни премиерът на Гърция, гърците са принудени да приемат по няколкостотин бежанци всеки ден. „Време е всички да разберат, че много от онези, които идват при нас, всъщност не са бежанци“, каза Кириакос Мицотакис. — Това са икономически мигранти.
Идвайки тук, те добре знаят, че нямат право на международна закрила и изобщо не трябва да бъдат тук.” Всички тези икономически мигранти трябва да бъдат изпратени обратно, призова главата на гръцкото правителство. „Просто е невероятно, че Европа все още не провежда единна миграционна политика, за гражданите на която това всъщност това е един от основните приоритети“, изрази недоумението си министър-председателят на Гърция.
Ако Европейският съюз не контролира „кой идва и заминава“, тогава не е възможно да се спаси Шенгенската зона, заяви Кириакос Мицотакис.
Що се отнася до самата Гърция, гръцката брегова охрана „не е туристическо бюро“, добави премиерът и допълни или да се връщат обратно или да отиват в България, той и без това Борисов си ги иска, нали сега ще им строи и лагери, да има къде да ги настанява.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар