Мицотакис нарече Петков „мой нов приятел“, видя се и със стария такъв – Радев – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Приятелските отношения ще бъдат затвърдени, заедно можем да постигнем повече и в инфраструктурните проекти. Това коментира българският премиер Кирил Петков след срещата с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис.

„Срещнах се с новия премиер на България и новия ми приятел Кирил Петков, за мен е голямо удоволствие да бъда първият чуждестранен гост на новото българско правителство“, коментира Кириакос Мицотакис.

Във фокуса на срещата между двамата министър-председатели са отличните двустранни отношения и възможностите за още по-активното им развитие.

„Приоритетът, който ще бъде сложен е върху гръцката връзка. Радвам се да видя как заедно можем да работим за икономическите общи стратегии. Нашите страни са близо от енергийна нужда. Планът за възстановяване и развитие може да бъде разгледан и от регионална гледна точка. С целия кабинет ще отидем в Гърция, за да се срещнем с всеки един министър“, допълни Петков.

„Няма да сме сигурни на Балканите докато всички страни нямат високо ниво на ваксинация“, предупреди Мицотакис. Той поздрави Петков за плановете му да засили процеса на имунизациите в България.

По-късно Мицотакис бе посрещнат и в президентството от Румен Радев.

Вашата визита е добър повод да продължим ползотворните ни разговори от години. Вашата визита толкова скоро след формирането на правителство е ясен знак за приятелските отношения между нашите две страни. Това заяви нашият държавен глава.

„Гърция и България са доказателство, че нашият в нашия регион, наситен с история, може да има сътрудничество. Нашите две страни са в основата на сигурността в региона и европейската интеграция на нашите съседи. Вярвам, че срещата с правителството ще подпомогне за реализирането на проектите в региона“, бе коментарът на гръцкия премиер..

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар