Мицотакис: Нямаше да подпиша Преспанското споразумение, но ще го спазвам – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Консервативното ново правителство в Атина настоява за стриктно спазване на Преспанското споразумение, за да подкрепи европейската перспектива на Северна Македония.

Срещата на двамата премиери в Ню Йорк получи широк отзвук в гръцките медии.Гръцките медии се фокусираха върху първата среща на Кириакос Мицотакис със Зоран Заев. Коментарите отбелязват признаци на промяна от страна на правителството в Атина към европейската интеграция на Северна Македония, предаде БНР.


Гръцкият премиер заяви, че той не би ратифицирал Преспанското споразумение, но ще го изпълни.

Управляващата днес партия „Нова демокрация“ не подкрепи в парламента договора и обвиняваше СИРИЗА в грубо накърняване на гръцките интереси.

На срещата между двамата премиери в рамките на заседанието на ООН в Ню Йорк Мицотакис заяви категорично, че Атина подкрепя европейската перспектива на Северна Македония, но е задължително стриктно спазване на договора между двете страни.

Включването на Скопие в НАТО не предизвиква отрицателни реакции в Атина. Всички парламентарни партии са на позиция, че участието на Северна Македония в Алианса е гаранция за сигурността на Балканите.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар