Млада руса полицайка с инициали Д.Д. рита и бие в бруталния клип

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един от полицаите, малтретирал протестиращите младежи през юли 2020 г., е жена с инициали Д.Д. Шокиращото видео с недопустимо насилие върху бунтарите, което взриви социалните мрежи, е запечатало как русата униформена бие и рита протестиращите с невиждана за жена агресия.

Lupa.bg получи информация от компетентни източници, разкриваща коя е настървената полицайка. Имената й се пазят в редакцията и засега няма да бъдат публикувани.  

Д.Д. е полицай в сектор С2 при СПСОВОР (Отдел “Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред”). Служителката на реда е от София и е отскоро в системата – едва от 3 години, сочи информацията, с която разполагаме.

По информация на „Сега”, от вещи лица, се твърди, че полицаите могат да бъдат разпознати от кадрите. Разпознаването на част от тях прави зам.-началникът на Отдел “Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред”. В съдебното решение те са посочени само с инициали.

Ето и инициалите на униформените – комисар М. С. – Началник отдел СПСОВОР, гл. инспектор А. А. – Началник на сектор С2 при СПСОВОР (полицаят, по чието обжалване се произнася съдът, бел.ред.), мл. инспектори Д. Д. и А. А. – полицаи в сектор С2 при СПСОВОР, мл. експерт И. Ф. – командир на отделение в сектор С2, мл. инспектор В. Г. – полицай в сектор С2, и мл. инспектор С. С. – ст. полицай в сектор С2.

За всички тях дисциплинарната комисия приема, че са използвали физическа сила над нормативно установените предели и не са преустановили използването й след постигането на законната цел и поставянето на белезници на задържаните.

Ужасяващите кадри от официалните охранителни камери бяха излъчени в петък по време на парламентарната комисия, проучваща полицейското насилие по време на антиправителствените демонстрации миналата година и предизвика взрив от негодувание сред цялата общественост.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар