”Младежи ГЕРБ отговарят на хейт коментари”: Комсомолци, дебелашки хумор и неуместен сарказъм

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Скандално видео на младежката организация на ГЕРБ започна да циркулира из медийното пространство днес. В разгара на кампанията вместо оригиналност, сарказъм и ирония, от младите от ГЕРБ залагат на простотия и наглост.

Активистите на Борисовата партия са се скупчили един до друг и разискват неграмотни статуси на потребители, които се обявяват срещу ГЕРБ. Целта е ясна – да се дискредитират недоволните. Четири дни преди вота “комсомолците” на Борисов разгромяват народа с дебелашки хумор, вместо с програми, идеи, политики и свършената “работа, работа, работа”.

 

Имало канавки, защото имало много построени пътища, които могат да бъдат видяни на премиерските включвания на живо във Facebook. Разбираемо – до това бе сведена политиката през последната година, та и кампанията около това трябва да се върти. Цялата “работа, работа, работа” се вижда от клипчетата на Борисов онлайн. Селективно, разбира се.

 

Селективни са и самите коментари. Подбрани така, че да подкрепят идеята на цялото предизборно шоу, без хилядите напълно аргументирани и остри коментари на интелигентни хора. Нещо като: Дайте да изберем 10 неграмотни коментара, да включим камерката и да им се смеем. Гениално е. Новаторско. Градивно.

 

Не ли?

 

“Трябва да се радвате, че не влязохте в затвора”, пише един от потребителите.

И младите остриета на ГЕРБ отвръщат: Аз, между другото, живея в “Банишора” и съм сигурен, че сред персонала на затвора със сигурност има гербаджии. Така че… пак се уредихме!”.

 

Как беше оная песен на Ицо Хазарта? “Имам човек във НАП и ми дреме…”. Еманация на народопсихологията ни е това. Еманация на онова, в което се превърна държавата ни за последните 10 г. Еманация на простотията ви е това изказване.

 

Уредихте се. Свикнали сте така. Шуробажданащината обаче не е нормална. Не е смешна. И похвална не е.

 

Джесика Вълчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар