Бежанци

Многозвездният лукс на морския бряг у нас, при който бяха настанени десетки хиляди украински граждани приключва

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Флагман засне видео материал с битовите условия, при които държавата смята да ви настани, но… ако успее да изведе настоящите обитатели

Многозвездният лукс на морския бряг у нас, при който бяха настанени десетки хиляди украински граждани, бягащи от войната, ще приключи в края на май месец. Дотогава държавата трябва да е подготвила за тях свои имоти, включващи почивни станции, хижи, бази на министерства, както и ведомствени апартаменти. 31 май е пределната дата, в която хотелите от Слънчев бряг и останалите курорти по Южното Черноморие трябва да се освободят, за да поемат резервациите на пристигащите туристи.

Село Звездец, община Малко Търново, е сред вариантите, за които е взето решение на Министерския съвет да поеме част от нуждаещите се от подслон наши братя славяни. От стенограма на кабинета става ясно, че безвъзмездно са прехвърлени на община Малко Търново няколко апартамента в бившите военни блокове.

Вижте как обаче изглеждат тези жилищни блокове, в които през втората половина на 20 век са се живели пазителите на границата ни – офицери от командния състав, заедно със семействата си. Това са 9 военни блока, единият от които вече е съборен. Звездец остана в историята на Варшавския договор като един от върховете на „Триъгълника на смъртта“, заедно с Елхово и Грудово (днешен град Средец). Този „триъгълник“ трябваше да пази родината и социалистическия строй от вражеската тогава НАТО-вска държава Турция.

Видеото може да видите ТУК

Източник: flagman

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар