Могерини: Турция трябва да защитава демокрацията за свое собствено добро

Брюксел, Европа, Общество, Политика, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Върховният представител на ЕС за външна политика и сигурност Федерика МогериниТурция трябва да защитава върховенството на закона след проваления опит за преврат срещу президента Реджеп Ердоган от миналата седмица. Това заяви върховният представител на ЕС за външна политика и сигурност Федерика Могерини преди срещата на външните министри от съюза в Брюксел.

„Ние сме тези, които казват, че върховенството на закона трябва да бъде защитено в тази държава, няма никакви извинения за стъпки, които отдалечават страната от това “, заяви тя, след като властите съобщиха, че в дните след опита за преврат са задържани 6000 души.

„Както първи казахме в трагичната нощ (на петък срещу събота, когато беше извършен опитът за преврат – бел. ред.) демократичните и законовите институции трябва да бъдат защитени“, допълни тя.

По нейните думи това не означава, че върховенството на закона и системата на проверки трябва да бъдат пренебрегвани. „Точно обратното, те трябва да бъдат защитени за доброто на страната… Така че ние ще отправим силно послание за това“, посочи Могерини. /АФП

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар