Може да спрат делото за удавената 13-г. Сара, засмукана от сифон на басейн през 2011г.

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Варненският окръжен съд е насрочил разпоредително заседание, в което трябва да се реши дали трябва да се гледа делото за смъртта на 13-годишната Сара Ернст при инцидент в хотел “Берлин” на Златни пясъци или да бъде прекратено.

Разследването продължи близо 7 години. Злополучният инцидент стана на 11 юли 2011 г. в курорта Златни пясъци.

Около 11.30 ч. охранителят на хотел “Берлин” забелязал руска туристка, която се опитвала да привлече вниманието на спасителя и на други туристи да окажат помощ на дете, което лежало на дъното на басейна.

Спасителят скочил във водата и направил опит да извади момиченцето.

Той не успял, тъй като тялото било засмукано от подовия сифон на дъното на басейна. Едва след като помпите били изключени, момиченцето било отделено от сифона.

Около 22.30 ч. същия ден пострадалата починала в болница.

Като причина за фаталния изход съдебно-медицинската експертиза посочила удавяне от вдишване на течност в дихателните пътища и последвалата остра дихателна недостатъчност, оток на мозъка с потискане на жизнено важни центрове и спиране на сърдечната дейност.

Пострадалото момиченце е било на почивка с баща си.

Обвинителният акт беше внесен във Варненски окръжен съд на 15.05.2018 г. Първото заседание по делото беше насрочено за 21 юни, но беше отложено за 25 юли, поради служебен ангажимент на един от адвокатите по делото.

Срещу четирима мъже е повдигнато обвинение за смъртта на 13-годишното момиче поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Единият от подсъдимите – Кирил Я. е ръководител на отдел на упълномощен представител на дружеството изпълнител на комплексното строителство в частта басейни на хотела. Другият – Пламен К. е предаден на съд за независимо съпричиняване смъртта на Сара Ернст, в качеството му на представител на строителния надзор. Третият подсъдим – Александър Г. е проектантът в част “Технологична”, за когото производството ще се гледа задочно, тъй като издирването му до момента е неуспешно. Четвъртият предаден на съд е спасителят на басейна на хотел “Берлин” – Мирослав К.

В заседанието си в сряда магистратите трябва да решат подсъдно ли е делото на съда, има ли основание за прекратяване или спиране на наказателното производство, налице ли са основания за разглеждане на делото по реда на особените правила, разглеждането на делото при закрити врати, привличането на резервен съдия или съдебен заседател, назначаването на защитник, вещо лице, преводач или тълковник и извършването на съдебни следствени действия по делегация, взетите мерки за процесуална принуда и др.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар