Може ли идиотизмът да бъде креативен?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“ГЕРБ ще отхвърли ветото на президента Румен Радев върху промените в Изборния кодекс и ще изчака законът да бъде обнародван, за да го промени отново и да възстанови сега действащите правила за валидност на преференцията при избора на депутати, евродепутати и общински съветници. Това е най-вероятното процесуално решение, се разбра от думите на председателя на правната комисия от ГЕРБ в парламента Данаил Кирилов.

Причината ветото да бъде отхвърлено, а след това кодексът – отново променян, е, че то е върху цялостните изменения и касае четири групи разпоредби, а ГЕРБ е готова да се съобрази само с връщането на сегашния праг за преференции.

 

От думите на Кирилов обаче се разбра, че ако има воля, може да има промени и в броя на секциите, където ще има машинно гласуване на следващите избори.

Промените в Изборния кодекс бяха приети на среднощно заседание на парламента на 14 февруари. Три дни по-късно след протести, критики от БСП и извънпарламентарни представени партии, както и намесата на премиера Бойко Борисов, ГЕРБ обяви, че ще запази сегашното положение за отчитане на преференциите. Гласуваната промяна, чийто вносител бяха депутатите от ДПС, обезсмисляше преференцията, тъй като повишаваше броя на гласовете за отчитането на нейната валидност до броя на гласовете, необходими за един депутатски, евродепутатски или общински мандат.”, четем в сайта дневник.бг. Информацията провокира амортизираните ми редакторски рефлекси и си препоръчах да озаглавя текста с въпроса:

МОЖЕ ЛИ ИДИОТИЗМЪТ ДА БЪДЕ КРЕАТИВЕН?

Льобо Кольовски

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар