Може ли седем лева да бутнат Борисов?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
На българина му писна властта да пълни телевизора за сметка на хладилника! Животът поскъпва изведнъж със 7 лева заради ръста на цената на газта, изчислиха експерти. Някой ще каже, че седем левчета са нищо, но това със сигурност е само началото, пише Теофан Германов в Земя.
Следват повишения на парното (поредното през годината), на хляба и храните, а когато ключови стоки се вдигнат, следва лавина от поскъпвания – това е всеизвестна истина от трите десетилетия преход. Българинът е свикнал като влезе в магазина, да забележи, че тихомълком цените на сиренето, кашкавала, салама са пораснали с по 10–20 стотинки.
Сега увеличенията ще бъдат драстични, както бе в началото на прехода, когато безропотно свиквахме с рИформите, честните частници, свободния пазар и още по-свободните цени. Ценовите шокове с газа, парното, тока, храните ще влошат рязко живота на българина, при това в края на есента и началото на зимата.
В това време няма да има нито европредседателство, с което управляващите да се хвалят, няма да са останали и парчета от илюзорната стабилност, която е последното извинение да ни управлява ГЕРБ. А и на българина му писна властта да пълни телевизора за сметка на хладилника.
Докато управляващите си делят плажовете, дискотеките, хотелите, суджуците, директорските бордове и порциите от обществени поръчки, ние ще свързваме все по-трудно двата края, ще мрем като мухи по пътищата, а доходите ни ще стоят все така ниски. За сметка на това Борисов отново гледа в миналото, за да плаши народа с лошите „комунисти” и обеща 10% увеличение на чиновническите заплати.
Той отлично знае, че изборите поне няколко пъти ГЕРБ печели тъкмо заради добре нахранената армия от чиновници и техните близки, както и от бизнеса, чието послушание се печели с нагласени обществени поръчки.
Но дали и този път номерът ще мине? Нека си спомним, че през 2013 година народният бунт дойде именно заради непосилните сметки за ток и парно. Нищо чудно е през 2019-а седемте левчета (многократно набъбнали по веригата на скъпотията, спекулата и бездържавието) да разбунят обществото и да бутнат властта на ГЕРБ. Този път за много, много дълго.
Теофан Германов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар